20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

Jezični tečaj po mjeri turističkih vodiča

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Pučko otvoreno učilište Vinkovci je u sklopu svog Erasmus+ KA1 projekta ʺNadogradnja za učilište 21. stoljeća kroz Learn&Leadʺ priveo kraju i posljednju fazu projekta; svoj besplatni jezični pilot tečaj „krojen“ upravo za turističke djelatnike gradova Vukovara i Vinkovaca.

Izrada pilot tečaja trajala je 2 mjeseca, dok je sama izvedba u koju su bili uključeni licencirani lokalni turistički vodiči, trajala 4 mjeseca. Cilj ovog inovativnog tečaja bilo je jezično usavršavanje uz razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina kako bi turistički vodiči mogli što spremnije dočekati nadolazeće turističke sezone.


– Kod ovog bih tečaja prvo istaknula pristup koji je potpuno drugačiji od svih ostalih tečajeva, jer se svaki sat prilagođavao našim potrebama, čak i raspoloženju. U opuštenom i prijateljskom okruženju, vježbali smo engleski jezik uz prezentacijske vještine kroz puno praktičnog rada s drugačijim pristupom učenju što je cijelo iskustvo učinilo zanimljivijim. Naučeno možemo primijeniti u svakodnevnom poslovanju, komunikaciji sa gostima, stranim turistima i samoj prezentaciji naših lokaliteta. Tečaj bih preporučila svim turističkim i ugostiteljskim djelatnicima koji žele unaprijediti svoje poslovanje. – izjavila je Monika Šrajbek, polaznica pilot tečaja.

Pilot tečaj završilo je 5 turističkih vodiča iz Vukovara i Vinkovaca te je svečana podjela diploma održana u Vinkovcima. Ovim tečajem POU Vinkovci završava svoj KA1 projekt koji je službeno započeo s provedbom 1. kolovoza 2020. godine i u potpunosti se financira iz EU fonda.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno