1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Jimi & The Garage Band objavili novi singl pod naslovom Utišala si vrijeme

Više od autora

- vl promo-Jimi And The Garage Band (Utišala si vrijeme, singl) [cover]Solo projekt splitskog gitarista pod imenom Jimi & The Garage band s posljednjeg je indie pop izdanja albuma pod nazivom ‘Kamera za snove’ izdvojio novi singl ‘Utišala si vrijeme’ koji je dobio i svoju video verziju!

Pjesma je nastala u suradnji sa splitskom fotografkinjom Jagodom Mihanović koja je zaslužna za vizualni identitet albuma i tekst koji je nastao u posebnom periodu njena života.

‘Pjesma je nastala u vrijeme intenzivnog dopisivanja sa meni dragim muškarcem, udaljenim kilometrima… Nekad je to bilo pismo, nekad pjesma, ovisno o raspoloženju… On ima problem sa spavanjem. Muče ga nesanica i ružni snovi. Zaspe u ranim večernjim satima i onda je skoro cijelu noć budan. Uspavljujem ga bajkama i dok on spava, ja ‘stražarim’, igram se čarobnice koja mu snove smiruje bojama, uljepšavam ih i ovećavam neke lijepe dane u budućnosti. Kad ja zaspim, mijenjamo uloge: on pije prvu kavu uz moje riječi i stihove i bdije nad mojim snom.’ rekla je Jagoda Mihanović.

Jagoda je inače poznata po svojim radovima i bila je idealan izbor za vizualni identitet s obzirom da su albumi također nastali sličnom tehnikom kolaža. Autor glazbe i aranžmana je Saša Jimi Kesić koji kaže kako ga je ‘fotografska’ priča spota direktno asocirala na Jagodu i na ‘neka stara romantična vremena kada se glazba snimala i slušala isključivo analogno, a fotografije izrađivale kemikalijama…’

Materijal za albume koji su objavljeni kao duplo izdanje ‘Kamera za snove / Narsci i zlatousti’ nastao je u razdoblju od 2014. do početka 2016. godine u kućnom studiju Garage band uz korištenje samplova iz JamPack.

Saša Jimi Kesić započeo je karijeru sredinom osamdesetih godina kao osnivač splitske grupe Tužne uši. Svirali su po svim značajnijim mjestima pokojne države, a najveći  uspjeh doživjeli su 1987. godine kao finalisti festivala Omladina u Subotici. Ubrzo po raspadu banda, Jimi je pokušao nastaviti sa Stigmatom tamo gdje su Tužne uši stale, ali ta priča zbog različitosti karaktera nije dugo potrajala. Razne životne i emocionalne nevere su na neko vrijeme nasukale Jimija na hridi muzičke apstinencije pa je prije godinu dana odlučio započeti sa samostalnim autorskim radom.

JIMI & THE GARAGE BAND: UTIŠALA SI VRIJEME [2016]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno