33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Jimi & The Garage Band objavljuje dvostruki album “dur – mol”

Više od autora

- vl promo-


Jimi & The Garage Band samostalni je glazbeni projekt iza kojeg stoji Saša Jimi Kesić, Splićanin s dugogodišnjom beogradskom adresom. Nakon prošlogodišnjeg singla “Moje bitke – tvoje rane”, nastalog u suradnji s njegovim prezimenjakom Tonćijem Kesićem aka Kessah, Jimi & The Garage Band predstavlja najavljeno dvostruko izdanje, album “dur – mol”.

Beskonačno pandemijsko vrijeme Jimi je odlučio iskoristiti za svoje novo studijsko izdanje kojim predstavlja dvije, žanrovski i izvođački razdvojene cjeline. Dur je većinom satkan od vokalnih suradnji, s glazbom koja naginje pop izričaju dok je Mol osobniji i intimniji, tamnog zvuka i progovara o teškim životnim temama.

Glazbu, aranžmane i produkciju svih pjesama potpisuje Saša Jimi Kesić, a za tekstove su bili zaduženi njegovi dugogodišnji suradnici Krešimir Šakić (basist grupe Lili Gee), Dinko Fazinić i Jagoda Mihanović.

JIMI & THE GARAGE BAND: Ne mogu se više s tobom rastajati (video) | foto: Saša Jimi Kesić

“dur – mol” izdanje najavljuje singl “Ne mogu se s tobom više rastajati”, duet s glazbenicom i Severininim glavnim back vokalom, Alenkom Milano. U ugodnoj pop maniri, Saša i Alenka zajedno interpretiraju stihove kojima autor iskreno progovara o bolnom ljubavnom odnosu. Pjesmu je, na ulicama Londona vizualno prikazala plesačica Inda Pranić, a iza kamere je bio Mirko Petrović.

Ovo je Jimijev treći studijski album. Debitirao je 2016. dvostrukim izdanjem “Narcis i Zlatousti / Kamera za snove” o kojemu je kritičar Dubravko Jagatić (Nacional) napisao: “Svako toliko pojavi se glazbenik iz ovih krajeva koji unatoč neospornoj kvaliteti nikada nije uspio doći do izražaja pa odluči napokon pokazati tko je on zapravo i kakvu je glazbu u stanju skladati. Više nego dovoljno materijala prikazuje iznimno velik Kesićev kreativni potencijal koji nikada nije dovoljno došao do izražaja… Dobar uvid u njegov skladateljski i producentski potencijal na koji itekako treba obratiti pažnju.”

Iduće, 2017. godine Kesić je objavio “3bjut to Tužne uši”, album nastao u suradnji s raznim glazbenicima, među njima i Mladen Badovinac (TFB), Dean Škaljac (Grad), Goran Trajkoski (ex Mizar).

JIMI & THE GARAGE BAND (dosadašnja izdanja) | foto: Dallas promo

“Riječ je, naime, o sastavu čiji je povremeno izniman spoj art rocka i synth-popa itekako trebalo izvući iz zaborava, pogotovo jer se radi o izdanju u koje je zaista uložen izniman trud i imaginacija.” – u svom je osvrtu mweđu ostalim napisao Vedran Harča (ravnododna.com).

Jimijeva glazbena karijera počela je 1982. godine upravo s Tužnim ušima, bendom kojeg je oformio s Dinkom Fazinićem. a bend je tijekom godina održao mnoge koncerte po cijeloj bivšoj državi. Definitivno najveći uspjeh postigli su mjestom finalista 1987. na festivalu Omladina u Subotici.

Jimi & The Garage Band projekt je kojemu je posvećen dugi niz godina, i kojim svijetu daje dio sebe. Uvijek inovativan i sklon istraživanju, dugogodišnji sudionik i stvaratelj nezavisne splitske i domaće glazbene scene, Saša Jimi Kesić dvostrukim albumom “dur – mol” nastavlja svoj put.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno