2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Još 8 dana do kraja roka za prijavu filma na 21. Filmsku reviju mladeži i 9. Four River Film Festivala

Više od autora

- vl promo-

f_4FRF_21.revija-filmske-mladezi_2016_ST

Ako još niste okušali svoju sreću u filmskom stvaralaštvu ovo je prava prilika za vas. Prijave za 21. Filmsku reviju mladeži i 9. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu traju još svega osam dana – do 1. lipnja.

S preko 300 prijava iz čak 40 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju Revija i Festivala su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar. Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom program, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima, izletima, nastupima muzičkih bendova. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme ‘žute groznice’, u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji.

Natjecati se možete u četiri kategorije  – igrani, animirani, dokumentarni film, slobodni stil te petoj kategoriji koja se mijenja iz godine u godinu – u ovom izdanju posvećena je antikorupcijskom filmu, a upravo navedenu kategoriju podupire Američko Veleposlanstvo u Zagrebu.Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju mnogi naši prijašnji sudionici i koji su danas uspješni studenti Akademije dramske umjetnosti. Također u posljednjih nekoliko godina pobjednici Reviji putuju na brojne partnerske festivale: od Italije do Južne Koreje. Uvjete prijave možete pronaći ovdje.

Rok za prijavu vaših ostvarenja na Reviju je 1. lipnja, a ove godine sve se odvija putem interneta pristupom na sljedeći link.

Nemojte čekati, nego se pripremite za pedaliranje u Karlovcu od 6. do 10. rujna 2016. godine!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno