21 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Još jedna ukrajinska obitelj smjestila se u Lovasu

Više od autora

- vl promo-

Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Lovas je od danas bogatiji za još tri, barem privremena, stanovnika, objavila je Općina Lovas na svojoj Facebook stranici.
U dopodnevnim satima, naime, u Lovas je pristigla još jedna ukrajinska obitelj, potraživši utočište od strašnih ratnih razaranja, koja su zahvatila njihovu zemlju.
“Mlada majka s dvoje maloljetne djece, smještena je u jednu privatnu kuću pa i ovaj put zahvaljujemo vlasnicima objekta kao i svim dobrim ljudima koji su svojim radom, pripremanjem hrane ili donacijama pomogli u prihvatu i smještaju novopridošle obitelji. Zahvaljujemo prevoditeljici Oksani Rusinko i lovaskom župniku Marinu Putilinu koji je zajedno s predstavnicima općine poželio dobrodošlicu gostima. Nadamo se da će se naši novi stanovnici u Lovasu osjećati dobrodošlo te pronaći svoj tako potreban mir, nova prijateljstva i lijepe uspomene”, ističe općinska načelnica Tanja Cirba.
Podsjetimo, prve obitelji iz Ukrajine u Lovas su stigle 7. ožujka kada je šestoro malih Ukrajinaca u pratnji svojih majki smješteno u uređenu i opremljenu obiteljsku kuću.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno