5 C
Vinkovci
Četvrtak, 1. prosinca 2022.

Još pet ulica do završetka aglomeracije

Više od autora

- vl promo-Veliki projekt aglomeracije privodi se svome kraju, ostalo je još pet ulica do njezina završetka, a danas je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić obišao radove u Ulici Josipa Lovretića.

Osim samog kanalizacijskog sustava mještani su dobili novi asfalt, konkretno se radilo o pokrivanju 150 metara ulice koja je bila prokopana s obzirom na to da se moralo mijenjati kanalizacijske cijevi. Ona je sklopu aglomeracije morala proći i jedan veliki zahvat, no sada se polako vraća u svoj prvobitni oblik i normalno funkcioniranje.

„Dobro je kod ovoga projekta što u konačnici kada promijenimo komunalnu infrastrukturu rješavamo i asfaltni dio, tako da ulice poprime onaj svoj prvobitni izgled. Osim toga, novi asfalt će ipak neko duže vrijeme potrajati”, rekao je Bosančić.

Ponovno je iskoristio priliku da se ispriča sugrađanima jer radovi na neki način remete normalan život žitelja Vinkovaca te dodaje kako je naposljetku ipak puno lakše kada nema problema s komunalnom infrastrukturom. Projekt aglomeracije vrijedan je 200 milijuna kuna, a gradonačelnik govori kako bi se teško tolika infrastruktura izmijenila iz proračuna koliko se to uspjelo europskim sredstvima.

„Uvijek je cilj da osiguramo jedno duže vremensko razdoblje da nema nekih određenih problema te da dignemo kvalitetu života jer u svakom slučaju sada će cijeli grad imati kanalizacijski sustav. Možda neki to niti ne razumiju, ali primjerice na području Novog Sela ili Slavije, pogotovo u Novom Selu ljudi su gotovo došli u fazu da na tjednoj bazi ispumpavaju jame. To je nešto što stvara jedan ne komoditet, ali i financijski trošak što je sada anulirano kroz kanalizacijski sustav”, navodi Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno