-6 C
Vinkovci
Četvrtak, 9. veljače 2023.

Još uvijek nepoznata sudbina niželigaša i neprofesionalaca

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Svoje termine početka proljetnog dijela prvenstva znaju klubovi prve (već od 22.siječnja) i druge hrvatske nogometne lige (od 12. veljače) kao i klubovi prve i druge hrvatske malonogometne lige (naši futsal klubovi već počeli s drugim dijelom prvenstva), no neizvjesnost ostaje kad su u pitanju niželigaški klubovi koji produženjem epidemioloških mjera do 31. siječnja i dalje ne znaju kada bi mogli organizirati i računati povratak na zelene terene.

Isto tako svoju sudbinu ne znaju ni vinkovački košarkaši, odbojkašice i brojni drugi klubovi i pojedinci koji ne spadaju među profesionalce. Napomenimo kako 3. HNL Istok ima 4 kluba iz naše županije, a to su Vukovar 1991, Graničar, Bedem i Vuteks Sloga, dok u Međužupanijskom rangu boje naše županije brani 9 klubova. Svi oni očekuju kako će popuštanje mjera nastupiti od 1. veljače kada će biti omogućeno organizirano treniranje svih tih klubova, no preostaje nam pričekati do kraja mjeseca kada bi o svemu ovome trebali biti puno pametniji.


Nadodajmo kako je HNS poslao zahtjev Stožeru civilne zaštite da se treninzi omoguće trećeligaškim klubovima od 18. siječnja, no iz Zagreba još uvijek nije stigao službeni odgovor.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno