22 C
Vinkovci
Srijeda, 10. kolovoza 2022.

Josip Šarić po još jedan mandat u Otoku

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na predstojećim lokalnim izborima kandidat za gradonačelnika Otoka ispred HDZ-a bit će i aktualni gradonačelnik Josip Šarić, a njegovu kandidaturu potvrdio je i Gradski odbor HDZ-a Otoka. Inače, Šarić je na čelu Otoka već 7 mandata.

Govoreći o svojoj kandidaturi Šarić je rekao kako su počeci bili teški, ali i da je dobivanje statusa Grada za Otok 2006. godine jedan od njegovih najvećih političkih uspjeha.

“Na taj način Otok je iz izrazito seoske sredine prerastao u administrativno i gospodarsko središte. Ono što me izgradilo kao političara, sigurno jest i iskustvo koje sam stekao na važnim i odgovornim funkcijama u Zagrebu, a kruna je svega mjesto saborskog zastupnika“, rekao je Šarić.

Dodao je kako od ljeta 2020. godine dužnost gradonačelnika obnaša volonterski tako da njegovi motivi za kandidaturu za osmi mandat „nisu osobni interesi nego samo želja i volja da Otok i Komletinci budu još razvijeniji“.

„Prema novcu povučenom iz fondova EU među najuspješnijima smo u Hrvatskoj i o tome svjedoče i brojne nove građevine koje mijenjaju vizuru našega grada. Osmišljeni su brojni projekti koji su rezultirali novim radnim mjestima, na čemu će biti naglasak i u novom programu. Mi smo u ovom mandatu realizirali 238 milijuna kuna projekata, otvorili smo Poduzetnički inkubator i dječji vrtić, a pri kraju je gradnja hotela na Virovima. Kroz naše projekte i financiranja otvorili smo 120 radnih mjesta“, rekao je Šarić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno