U Rijeci je 16. i 17. studenoga održano Prvenstvo Hrvatske u karateu za muške i ženske kategorije kadeta, juniora i mlađih seniora. Na turniru su nastupila tri člana Karate kluba Vinkovci, koji su ostvarili vrlo zapažene rezultate.
U iznimno jakoj kategoriji kadeta – 52 kg, Josip Slaviček osvojio je 2. mjesto s tri dominantne pobjede i tijesnim finalnim porazom. U prvoj borbi, ističu u klubu, pobijedio je predstavnika iz Kastva s rezultatom 5:2. Drugu borbu je protiv predstavnika iz Virovitice rutinski odradio rezultatom 5:0. U trećoj borbi je pobijedio predstavnika iz Rijeke sudačkim preglašavanjem 4:1. Finalnu borbu protiv predstavnika iz Čakovca Josip je odlično otvorio vodstvom 2:0, no u nastavku je učestalim zaustavljanjem borbe i upitnim odlukama od strane komisije za žalbe, rezultat preokrenut na 2:3 na štetu Josipa te je ovaj put ostao bez zasluženog zlata.
U kategoriji juniorki – 53 kg nastupila je Ivana Slaviček, a u kategoriji mlađih seniora +84 kg nastupio je Filip Novaković. Pokazali su, ističu u klubu, hrabre borbe protiv iskusnijih protivnika i ostali na korak do medalje te u svojim kategorijama zauzeli 5. mjesta.
“Veliki su ovo rezultati za Karate klub Vinkovce u starijim dobnim skupinama, posebno rezultat Josipa Slavičeka kojemu je ovo srebro iz Rijeke već drugo odličje s Prvenstva Hrvatske ove godine, nakon bronce iz travnja u mlađim kadetima koju je osvojio u Ivankovu. Ovi vrhunski rezultati zasigurno ga svrstavaju među najperspektivnije borce Hrvatske a obzirom na njegovu kvalitetu i stručan trenerski rad realno je za očekivati nastavak vrhunskih izvedbi i to ne samo njega nego i ostalih članova koji tek dolaze”, ističu u Karate klubu Vinkovci.
Natjecatelji su nastupali pod vodstvom trenera Pamele Kordanovski i Jakova Šikića.