1 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

Juniori prvi put u Vinkovcima

Više od autora

- vl promo-

U Vinkovcima će se održati Prvenstvo Hrvatske – zračna puška/zračni pištolj ISSF (olimpijski program) za juniore i juniorke 26. i 27. rujna 2020. godine. Na natjecanju se očekuje oko 90 natjecatelja u disciplini zračna puška i oko 70 natjecatelja u disciplini zračni pištolj.

Dobri rezultati SD Vinkovci nisu prošli nezapaženo i Hrvatski streljački savez ukazao im je povjerenje za organizaciju Prvenstva Hrvatske. Streljačko društvo pod nazivom “Lovačko-streljačko društvo Vinkovci osnovano je davne 1860. godine te je najstarije sportsko društvo u Vinkovcima. To proizlazi iz činjenice da je sportsko streljaštvo najstariji sport kako u svijetu tako i u Republici Hrvatskoj te našoj Županiji i našem Gradu. Sadašnje SD Vinkovci osnovano je 1980. godine, a trenirali su u općinskoj streljani na Lokosima i ubrzo postali najbolje streljačko društvo u općini Vinkovci. Kruna njihova rada je osvajanje 1. mjesta na prvenstvu bivše države održanog u Skopju 1988. godine u kategoriji zračni pištolj juniori ekipno. Nažalost, Streljačko društvo prekinulo je s radom 1991. godine nakon što je streljana Lokosi razorena, a imovina koja se u njoj nalazila opljačkana. Društvo je ponovno okupljeno i osnovano 2009. godine, a 2010. izgrađena je streljana gdje se i danas trenira sa zračnim oružjem. Od 2015. do danas SD Vinkovci osvojilo je 18 medalja na prvenstvima Hrvatske u svim kategorijama (kadeti, juniori, seniori i veterani) u disciplinama 10m zračno oružje, 50m malokalibarsko oružje i 100m veliki kalibar. Tijekom prethodne, 2019. godine, osvojen je Kup hrvatske u olimpijskoj disciplini (1. mjesto zračni pištolj Martin Jozić), a Matko Čolaković je prvak Hrvatske u kategoriji serijska zračna puška – juniori. U zadnje tri godine SD Vinkovci imaju juniorskog reprezentativca, Martina Jozića. Prvenstvo će početi 26. rujna u 10 sati u disciplini zračna puška, a finale iste bit će u 17 sati (za juniore) i 18 sati (za juniorke) istog dana. Sljedećeg dana održat će se prvenstvo u disciplini zračni pištolj s početkom u 10 sati, a finala će biti u 15 sati (juniori) i 16 sati (juniorke).


Cilj SD Vinkovci je nastaviti s osvajanjem medalja na državnim prvenstvima, međunarodnim natjecanjima i omogućiti našim strijelcima natjecanje u reprezentaciji Republike Hrvatske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno