20.1 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. srpnja 2024.

Jurica Dragun izborio prvu kadetsku normu za Prvenstvo Hrvatske

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Jučer, 30.studenoga, u Somboru je održan je 14. po redu „FENIKS 2019“, međunarodno natjecanje koje je okupilo 179 plivača iz 14 klubova iz Srbije, Bosne i Hercegovine te Hrvatske. Natjecanje je bilo organizirano za kategorije svi uzrasta, a na njemu je nastupio i Vinkovački plivački klub koji je ostvario zavidne rezultate.

Na natjecanju u Somboru, VPK je bio klub s najvećim brojem predstavnika, čak njih 36 koji su pod budnim okom trenera Zvonimira Pintera osvojili 25 medalja – 9 zlatnih, 9 srebrnih i 7 brončanih. Po broju medalja Vinkovački plivački klub našao se na izvrsnom trećem mjestu.

Važno je izdvojiti nastup Jurice Dragun koji je osim zlata izborio i A kadetsku normu za Prvenstvo Hrvatske koje će biti održano u veljači 2020. godine u Korčuli, a Jurica je trenutno prvi putnik iz Vinkovaca. Međutim, kako nam javljaju iz kluba, nadaju se kako neće biti jedini.

Tomo Petrinić osvojio je zlato i dva srebra, Una Videković osvojila je zlato, srebro i broncu, Leon Čugura zlato i srebro, Ivor Rakijašić zlato i broncu, Damir Sukop zlato i broncu, Elena Vidinović zlato i broncu, Jurica Dragun zlato, Stjepan Romić zlato, Klara Grgić zlato, Fran Budimir srebro i broncu, Luka Gugić srebro, Bruno Čorić, Mario Botić, Brigita Vidinović svatko po srebro te Ivan Kovačević i Lara Barić po jednu broncu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno