Plivačice i plivači Vinkovačkog plivačkog kluba u nedjelju 16. svibnja, nakon drugo vremena, s velikim zadovoljstvom sudjelovali su na dva kola Hrvatske plivačke lige. Plivale su se kategorije mlađih kadeta, kadeta, mlađih juniora, juniora i seniori. U Vukovaru je nastupilo 26 plivača VPK-a u konkurenciji pet slavonskih klubova koji su zajedno dali 118 plivača.

„Najviše se istaknuo Jurica Dragun koji je svojim redovitim velikim trudom i zalaganjem i dolascima na treninge uspio isplivati norme za PH na 100 m i 200 m prsno, a na 100 m prsno čak je uspio doplivati do B norme u kategoriji mlađih seniora. Naša velika nada je i Mario Polešćuk koji je blizu isplivavanja kadetskih normi na 100 m slobodno i 100 m leđno”, poručuju iz VPK-a.

Treneri Josip Gajčević i Zvonimir Pinter uvidjeli su što još treba napraviti da bi se postigli zadani ciljevi do PH. Nakon prva dva kola Hrvatske plivačke lige, plivači VPK-a u kategoriji mlađih kadeta i kadeta zauzimaju prvo mjesto, a plivačice treće mjesto, seniori su četvrti, a seniorke pete.

Svi natjecatelji zajedno s trenerima iznimno su zadovoljni postignutim i prikazanim uspjesima koji su opet rezultat temelja postavljenih u klubu od samog početka i male škole preko svih kategorija do natjecateljskog pogona, dodaju iz Vinkovačkog plivačkog kluba.