Dobro znamo kako ljeto u gradu ponekad može biti monotono. Škole i dječji vrtići su zatvoreni, a velik broj građana vrući asfalt zamijeni plažama i morem. Međutim, djelatnici Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci svakoga se tjedna i ove sezone trude svojim posjetiteljima omogućiti zanimljiv sadržaj i aktivnosti.

Većina aktivnosti namijenjena je našim najmlađim sugrađanima, a kroz Ljeto u knjižnici imaju priliku puno toga naučiti, zabaviti se i družiti. Nakon brojnih radionica i igraonica koje traju od početka srpnja, ovoga tjedna na raspored je stigla i radionica izrade ukrasa s magnetićima. Radionica je počela u ponedjeljak, 29. srpnja, a nastavljena je danas kada su mališani osušeni glinamol bojali temperama i na njih lijepili magnetiće. Svaka radionica trajala je dva sata.

Našli su se tu motivi iz prirode, šareni cvjetići, životinje, razni slavonski motivi ili pak oni morski, a malo je reći kako su djeca bila oduševljena gotovim ukrasnim magnetima koje su izradile njihove ruke i koje će moći staviti u svoju sobu ili možda na hladnjak u kuhinji. No, svoje proizvode neće moći tako brzo ponijeti kući, budući da se u knjižnici krajem kolovoza sprema izložba sa svim umjetničkim djelima nastalim u sklopu Ljeta u knjižnici.

“Svake godine naši mali polaznici radionica jedva čekaju da svoja djela ponesu kući i pokažu obitelji i prijateljima. Međutim, ovo ljeto smo odlučili da ćemo sve radove koji su izrađeni na našim radionicama u sklopu Ljeta u knjižnici, 30. kolovoza izložiti u našim vitrinama tako da će svi posjetitelji koji budu dolazili moći vidjeti što smo to radili preko ljeta. Mislim da će to biti stvarno lijepa priča za kraj“, rekla nam je Mirta Sorčik, jedna od voditeljica dječjih radionica.

Iako smo zakoračili u posljednji dan mjeseca srpnja, Ljeto u knjižnici nastavit će se i u kolovozu. Tako nas u novom mjesecu očekuje još zanimljivih radionica i igraonica, a kolovoz ćemo pozdraviti Mini ljetnom ligom – natjecanjem u društvenim igrama koje će biti održano u petak, 2. kolovoza, s početkom u 10 sati.