16 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Kadeti treći u Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Na 30. ekipnom, višebojskom i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u sportskoj gimnastici – apsolutni program, 20. Završnici kupa Hrvatske u slobodnom programu i 17. Završnici kupa Hrvatske u obaveznom programu, od 29. do 31. 10. 2021. u organizaciji GD „Osijek-žito“ održanom u dvorani Gradski vrt u Osijeku, Gimnastički klub “Hrvatski sokol” Vinkovci predstavljali su 1 gimnastičarka i 3 gimnastičara u obaveznom, te 1 gimnastičar u univerzalnom programu.

U univerzalnoj kategoriji starijih dječaka Vinkovčanin Martin Klinec bio je 20. u konkurenciji 22 gimnastičara.

U obaveznom programu, momčad kadeta – Luka Krmek, Roko Maslać i Patrik Kordić osvojili su 3. mjesto. U pojedinačnoj konkurenciji Patrik Kordić osvojio je 9., Roko Maslać 15., a Luka Krmek 21. mjesto u konkurenciji 21 gimnastičara.

U kategoriji mlađih kadetkinja nastupila je Marta Šimunović, te zauzela 29. mjesto u konkurenciji 38 gimnastičarki.


Uz gimnastičare je bio trener Tomislav Gudek, a uz gimnastičarke trenerica Dunja Perica. Marko Simon i Željko Iveljić bili su naši predstavnici suci.

“Nemaju svi natjecatelji, koji su izborili pravo nastupa na ovom natjecanju, jednake uvjete treniranja, ne samo sada u ovoj situaciji, to je potpuno jasno, ali ipak je naš klub jedan od nekolicine klubova u Hrvatskoj koji nemaju svoju dvoranu, nego koriste prostor školske dvorane, u kojoj nam je dobar dio godine bilo onemogućeno trenirati, pa su gimnastičarke, i to samo natjecateljke, trenirale vani na dječjem igralištu. U ovakvoj situaciji nismo niti mogli očekivati sjajne rezultate. Plasman ovih pet gimnastičara na završnicu u Osijeku dokaz je talenta i upornosti naših gimnastičara, kao i njihovih trenera, jer svi skupa ne želimo dozvoliti da nam motivacija i entuzijazam ostanu sakriveni pod maskama”, poručila je iz GK “Hrvatski sokol” Magdalena Mijaković Alozieuwa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno