19 C
Vinkovci
Subota, 24. rujna 2022.

Kako bi se smanjila lista čekanja ugovoreno 4796 dodatnih magnetskih rezonanci

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Prema uputi Ministarstva zdravstva HZZO je raspisao Natječaj za sklapanje ugovora o provođenju postupaka magnetske rezonance (MR) radi smanjenja Nacionalne liste čekanja.

Dodatnih 4.796 postupaka MR do 31. prosinca 2022. godine

Kako su objavili na službenoj web stranici, donesena je odluka o izboru najpovoljnijih ponuditelja za ugovaranje dodatnih 4.796 postupaka MR do 31. prosinca 2022. godine (2.600 postupaka za zagrebačku regiju, 996 postupaka za splitsku regiju i 1.200 postupaka za osječku regiju).

Ugovaranjem ovih dodatnih postupaka u svrhu smanjenja listi čekanja, navodi se,  osigurava se dostupnost i kontinuitet zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a.

Novi lijekovi na listama lijekova

HZZO je također izvjestio kako je u redovnoj proceduri na osnovnu listu lijekova stavljen je lijek piridostigminij pod zaštićenim imenom za liječenje miastenije gravis (lijek se već nalazi na Osnovnoj listi lijekova pod nezaštićenim imenom) te namirnica za enteralnu primjenu s namjenom za enteralno hranjenje putem sonde postoperativnih i posttraumatskih bolesnika u kritičnom stanju.

Na dopunsku listu lijekova stavljena su 2 nova lijeka za liječenje poremećaja hiperaktivnosti i deficita pažnje (ADHD): lijek metilfenidatklorid i lijek atomoksetin.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno