19 C
Vinkovci
Nedjelja, 2. listopada 2022.

Kako su Swingers napjev The Lion Sleeps Tonight pretvorili u Ti traži ljubav, ti pruži ljubav

Više od autora

- vl promo-Swingers (Ti ljubav traži ti ljubav pruži, Singl [St]

Riječ je o hrvatskom prepjevu svjetski poznate ‘The Lion Sleeps Tonight’! Ovaj multimedijalni projekt pokrenut je od strane Dejana Nemčića koji je nedavno ovjenčan nagradom Ponos Hrvatske, a koju mu je dodijelila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović. Riječ je o nagradi koja mu je dodijeljena za njegov humanitarni rad u Africi. Gospodin Nemčić pokrenuo je projekt ‘Afrika’ koji je u područjima Tanzanije, Ruande, Kenije i Zanzibara pomagao djeci pri lječenju od malarije te opskrbljivanju školskih uzrasta s potrebitim priborom za edukaciju. Kako je prilikom te akcije bilo spašeno puno mladih života, Republika Hrvatska prepoznala je vrijednost ove žrtve i odlučila nagraditi g. Nemčića.

Tim povodom pokrenuta je suradnja s grupom Swingers koja je predvođena Robertom Marekovićem odlučila obraditi staru afričku pjesmu napisanu na Zulu jeziku, a kasnije proslavljenu na engleskom jeziku pod nazivom ‘The Lion Sleeps Tonight’. Hrvatski prepjev napisao je Robert Mareković, a pjesma je snimljena u Morris studiju u produkciji Filipa Vidovića i Roberta Marekovića. Autori originala su Luigi Creatore, Linda Solomon, Hugo Peretti i George David Weiss.

Veselo, ritmično i optimistično!

Singl Swingersa ‘Ti traži ljubav, ti pruži ljubav’ poslušajte u idućem izdanju emisije ‘2 Hours Of Pulp Fiction’, u ponedjeljak 13. veljače u terminu od 17 do 19 sati u eteru Radio Vinkovaca (90.2MHz).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno