5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Kako uštedjeti na računu za grijanje, u novom letku PIS-a

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Ako smanjimo sobnu temperaturu za samo jedan stupanj, troškove grijanja možemo smanjiti čak 6%, navodi u svom novom letku Plinara istočne Slavonije na temu grijanja i hlađenja, a koji ovih dana stiže u poštanske sandučiće Vinkovčana i ostalih korisnika njihovih usluga.

Prepreke ispred radijatora kao što su ormari ili kutne garniture zaustavljaju širenje topline u prostoriji, a uređaji kao što su nape ili ventilacijski otvori, odvode ju iz prostora, podsjećaju građane iz PIS-a napominjući kako i prirodni izvor svjetlosti ne treba zaklanjati za vrijeme sunčanih razdoblja.

U preglednoj tablici donose preporuke za optimalnu temperaturu zraka u pojedinoj prostoriji u domaćinstvu.

Letak PIS-a informativni je materijal s jednostavnim preporukama za poboljšanje energetske učinkovitosti pri čemu savjesno ponašanje može pridonijeti 10%-tnoj uštedi na režijskim troškovima grijanja zimi, odnosno hlađenja klima uređajima ljeti, ne gubeći pri tome na kvaliteti života.

Prozori, krov, zidovi, vrata, ventilacijski otvori i kamini, mjesta su od kojih trebamo započeti, poručuju u informativnom letku iz Plinare istočne Slavonije. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno