28 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Kako živjeti sretnije, mirnije, pametnije

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Mjesto više tražilo se večeras u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci u kojoj je gostovala Ivana Plechinger predstavljajući svoju novu knjigu „Da sam ovo barem znala ranije.

O svojim životnim iskustvima, vrlo bolnima, Ivana Plechinger, glazbenica, televizijska i radijska voditeljica, danas uspješna motivatorica, kroz knjigu prvi put progovorila je 2016. godine objavivši „Ono što ostaje, uvijek ljubav je”. Upravo jedno od predstavljanja te prve knjige bilo je okidač za drugu.

„Gostovala sam u jednoj istarskoj školi gdje sam morala pričati o svojoj prvoj knjizi pred dvjestotinjak tinejdžera. Iako sam očekivala da to njih uopće neće zanimati, oni su bili toliko oduševljeni da sam si poslije mislila: da sam barem sve ovo znala ranije, da je barem meni netko došao u srednju školu pričati o tome. I tako je nastala knjiga, jer sam poželjela sve stvari koje sam naučila u životu, zbog kojih živim sretnije, mirnije, pametnije, staviti u jednu knjigu. Zapravo su me mladi potakli da ovo napišem”, istaknula je Ivana Plechinger.


Ono o čemu je napisala cijelu knjigu teško je sažeti u nekoliko rečenica, kazala je, ali na prvom je mjestu svakako zahvalnost.

„Ono što generalno ljudi zanemaruju, a izuzetno je važno i vrijedno, je zahvalnost. Mi smo svi generalno vrlo nezahvalni, ne znamo cijeniti ono što imamo, ne znamo dovoljno uživati u životu. I kad bi samo malo više bili zahvalni za sve što imamo, bili bi puno sretniji”, kazala je istaknuvši i to kako joj jako puno toga u životu promijenilo i saznanje „da mi nismo ova tijela koja imaju iskustvo duše, nego da smo mi vječne duše koje imaju iskustvo ovoga tijela” kao i onaj trenutak kada je shvatila da jednostavno više nema izbora. U 39-oj godini imala je vrlo ozbiljnu situaciju sa zdravljem kada je doživjela moždani udar i tada je shvatila da više nema izbora nego da treba uzeti svoj život u svoje ruke i od njega nešto napraviti.

„Ovo je knjiga za sve one koji doista iskreno žele živjeti bolje. One koji su se umorili od toga da se ne osjećaju udobno u svome životu. Kada osjetiš u sebi neki takav nemir onda ti trebaju neke informacije, a ja sam se trudila sve te informacije staviti u jednu knjigu”, istaknula je Ivana Plechinger.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno