15 C
Vinkovci
Petak, 30. rujna 2022.

Kakvi frajeri! (1991.)

Više od autora

- vl promo-Sheen ‘Topper’ Harley (Charlie Sheen) vrhunski je vojni pilot koji se zbog traume odrekao pilotiranja. Naime, njegov otac Buzz Harley (Bill Irwin) tako|er je bio vojni pilot koji je poginuo u vrijeme jednog zadatka. Da stvar bude gora, Buzz je bio žrtva urote i optužen je da je skrivio smrt svog prijatelja i kopilota, što se odrazilo na Toppera. Kako sada vojska treba vrhunskog pilota, zapovjednik Block (K. Dunn) predloži Buzzova sina Toppera da vodi složenu i zahtjevnu vojnu akciju. Topper je u dilemi pristati ili ne, no splet okolosti natjerat će ga da prihvati zadatak.

Biti pravi frajer nije lako. Urnebesna parodija redatelja i ko-scenarista Jima Abrahamsa, ‘Kakvi frajeri!’ su film koji ništa od svoje atraktivnosti i zabave nije izgubio ni četvrt stoljeća nakon što je snimljen. S obzirom da filmovi koje u svojim scenama ismijava – Top Gun, Ples s vukovima, Prohujalo s vihorom… – spadaju u klasike, tako su i njegovi otkačeni gegovi uvijek svima razumljivi i prilično aktualni. Kao pomahnitali pilot zatupljenog izraza lica, Charlie Sheen je odradio jednu od svojih, ako ne najboljih, onda zasigurno najpoznatijih uloga.

U ostalim se ulogama pojavljuju Valeria Golino, Cary Elves, Lloyd Bridges, Kevin Dunn a zanimljivo je i da se u filmu pojavljuje i Jon Cryer, širokom gledateljstvu najpoznatiji kao Cherliev brat Alan iz popularne TV serije Dva i pol muškarca.

Originalni naslov: Hot Shots!

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno