6 C
Vinkovci
Nedjelja, 27. studenoga 2022.

Kamionom bježao policiji kroz Bošnjake i sletio s ceste

Više od autora

- vl promo-


Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Izdvajamo postupanje policijskih službenika koji su jutros, 11. rujna u 00,50 sati u Ulici Veliki kraj u Županji zatekli 33-godišnjeg državljanina Kosova s privremenim boravkom u Republici Hrvatskoj, kako sjedi za upravljačem teretnog automobila na kojem su bili uključeni svi pokazivači smjera. Kako bi na siguran način izvršili kontrolu vozila i vozača, policijski službenik izdao mu je naredbu da vozilo pomakne s kolnika, no 33-godišnji vozač pokreće vozilo i udaljava se u smjeru Bošnjaka nakon čega kreće policijska potjera.

Tijekom policijske potjere, oglušio se na zvučne i svjetlosne znakove i naredbe policijskog službenika, vozilom je prošao kroz raskrižje, a potom i na obilježenom pješačkom prijelazu, u trenutku dok mu je bilo uključeno crveno svjetlo za njegov smjer kretanja i kretao se sredinom kolnika. U Bošnjacima u Ulici Vladimira Nazora, gubi nadzor nad vozilom i slijeće vozilom s kolnika gdje ga zatiču policijski službenici.

Izvršenim alkotestiranjem utvrđeno je kako je vozilom upravljao s prisutnošću alkohola u organizmu od 1,89 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima. S obzirom da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, a s ciljem zaštite života i imovine građana, 33-godišnji vozač smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Zbog izazivanja prometne nesreće, protiv 33-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno