26 C
Vinkovci
Utorak, 28. lipnja 2022.

Kanal Dunav – Sava izostavljen iz Razvojne strategije VSŽ

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr
U Vukovaru je danas održana sjednica Skupštine Vukovarsko-srijemske županije sd osam točaka dnevnog redu na kojem se našao i temeljni dokument za razvoj županije: Razvojna strategija Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine. Strategija je usvojena s tim da su županijski vijećnici, kako je istaknuo Damir Barna, prvi zamjenik Vukovarsko-srijemskog župana, na tragu vijećnika Gradskog vijeća Grada Vukovara, usvojili da se iz Strategije izuzme dio koji se odnosio na izgradnju kanala Dunav – Sava. Razvojna strategija Vukovarsko-srijemske županije za razdoblje do 2020. godine usvojena je s 25 glasova za, 8 protiv i 2 suzdržana glasa. dok su dva vijećnika ostala suzdržana. S obzirom da je izgradnja kanala Dunav – Sava dio Nacionalne razvojne strategije, na temelju koje je rađena Razvojna strategija Vukovarsko – srijemske županije, sljedeći korak, prema Barni, trebalo bi biti izuzimanje kanala Dunava – Sava iz Nacionalne strategije.

Županijska skupština usvojila je prvi rebalans proračuna za 2018. godinu, koji sada iznosi 815.400.000,00 kuna u prihodima, 797.400.00,00 u rashodima te 18.000.000,00 u višku prihoda, koji se odnosi na višak prihoda zdravstvenih ustanova, koje će njime pokriti svoje gubitke iz prijašnjih godina. “U prvom rebalansu proračuna imamo povećanje od čak 21.500.000,00 kuna, koje se u prvom redu odnosi na povećanje prihoda od poreza na dohodak za 2 milijuna kuna te povećanje za 6 milijuna kuna iz državnoga proračuna za sanaciju Sportske dvorane Babina Greda, dok ćemo od Fonda za zaštitu okoliša dobiti nešto više od 8 milijuna kuna za obnovu energetske učinkovitosti škola”, istaknula je, između ostaloga, Sandra Adžaga, v.d. pročelnice Službe za poslove proračuna i javnih financija, dodajući kako je povećavanje proračuna znak da prolaze EU projekti.

Na skupštini je usvojen i prijedlog Odluke o prijenosu osnivačkih prava nad osnovnim školama na području Grada Vukovara te prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić Rokovci-Andrijaševci za stjecanje nekretnine na kućnoj čestici br. 1061/2 Andrijaševci. Pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i infrastrukturu Andrija Matić dao je izvješće o stanju šumarstva, lovstva i ribolovnih područja u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2017. godinu, a usvojen je i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o ustrojstvu i djelokrugu rada upravnih tijela Vukovarsko-srijemske županije, kao i prijedlog dopune Odluke o poništenju Odluka o proglašenju zaštićenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno