1 C
Vinkovci
Srijeda, 7. prosinca 2022.

Kantautor Seine dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u četvrtak 6. listopada

Više od autora

- vl promo-m_seine_koncert-tvornica_ST

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca, tekstopisca i gitarista noisepop grupe Vlasta Popić. Vodeći se svojom unutarnjom nježno agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim akustičnim večerima polako stječe slavu kao duhovni srodnik američkog freakfolk pokreta. Nakon nekoliko demo snimaka, romantičnom jedincu pridružuje se Tena Rak koja na sebe preuzima pjevanje pratećeg vokala, sviranje harmonike i udaraljki, a otprilike u isto vrijeme dvojac počinje svirati i u poznatijoj noise pop grupi Vlasta Popić.

Početkom godine 2011. Seine izbacuju svoj prvi album naziva ‘2007-2009’, nakon čega kreću s koncertima diljem regije. Seinove se pjesme s vremenom pojavljuju na državnom radiju, a pjesma ‘Valcer za kraj’ s debitantskog albuma završava i na prvoj kompilaciji regionalnog ‘Bistroa na rubu šume’.

U veljači 2014. izlazi njihovo drugo EP izdanje, a u prosincu iste godine nezaboravni live koncert iz beogradskog Rexa. Polovicom 2015. Tena Rak napušta grupu i Seine se opet vraća originalnoj mono postavi.

Ostatak godine Ščapec provodi samostalno tražeći i stvarajući, snimajući skice i eksperimentirajući. Nakon tridesetak koncerata, Ščapecu se pridružuju Dimitrij Mekotanović (Vlasta Popić, Radost) i Boško Mijušković (Straight Mickey & The Boyz, Škrtice), poznata lica s regionalne punk scene.

Početkom ove godine izbacuju svoj prvi bendovski singl ‘Kritika čistog Razuma’, te počinju svirati koncerte kao punokrvni bend, među kojima se ističe koncert u Muzeju Suvremene Umjetnosti u Zagrebu. U srpnju odlaze na Demofest u Banja Luku te u konkurenciji od 450 bendova osvajaju prvo mjesto i produkciju i snimanje debi studijskog albuma.

Za 2017. najavljene su dvije europske turneje te novi singlovi, a i album se očekuje iduće godine. Svoju glazbu Seine vide kao zli akustični pank, ilitiga pucanje po šavovima, a kako to zvuči možete provjeriti u Tvornici kulture.

Kao predgrupa nastupit će Bubblegum, one-man-band koji iza sebe ima dva albuma ‘Dance Music For Old People’ i novi album ‘Gentle Hearts’. Bubblegum za sebe kaže da je zapravo electropop koji to nije.

Ulaznice možete kupiti u pretprodaji po cijeni od 25kn, odnosno 30kn na dan koncerta.

SPOT: SEINE – KRITIKA ZDRAVOG RAZUMA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno