Nakon svog drugog nastupa u kaznionici Remetinec i koncerata u Lepoglavi i Novom Sadu, zagrebački kantautor Zvonimir Varga stiže i u Vinkovce, naravno u Centar kulture Walkow (Hansa Dietricha Genschera 23c, Vinkovci), danas u petak 25. listopada. Turneju će nastaviti nastupima u Krapini i Zagrebu.
Varga je po mnogočemu jedinstvena figura na hrvatskoj kantautorskoj sceni – glazbi se ozbiljnije posvetio tek nakon što je prešao tridesetu, a zatim je u idućih 10 godina objavio osam albuma, 15-ak singlova i spotova, napisao zbirku poezije i slikovnicu te skladao za kazalište. Njegov rad izdvaja se iz mora i gomila estradnog “kičeraja”, spajajući mainstream i kantautorski klasicizam s elementima americane koja se može nazvati i “hrvaticana”.
Krajem rujna objavio je kompilaciju “Zvukovi”. Snimke s ove kompilacije nastale su u razdoblju od 2013. do 2019. godine i predstavljaju dvije strane stvaralaštva Zvonimira Varge. S jedne strane tu su njegove angažirano-humorne, a s druge strane nježne i melankolične ljubavne pjesme. Uz jedanaest već objavljenih pjesama, tu je i jedna sasvim nova, “Kako da se volim?”, koja otvara kompilaciju.
Upravo je nju Varga odabrao za novi singl i videospot. “Kako da se volim?” je snimljena u studiju Marka Mrakovčića, koji potpisuje i aranžman, a autor glazbe i teksta je Zvonimir Varga. Glazbenu priču o neimaštini ispričanu na zabavan način upotpunjava originalan spot koji je režirala, snimila i montirala Katarina Matas, a u kojem glavni lik bijeg od surove stvarnosti pronalazi u umjetnosti, točnije u fotografiranju te usput nailazi na raznorazne zgode.
U Hrvatskoj, regiji i šire održao je oko 250 koncerata a s producentom Jerom Šešeljom, Varga trenutno radi na novom albumu koji bi trebao izaći iduće godine.
Koncert bi trebao započeti u 21:00 h.