9 C
Vinkovci
Četvrtak, 29. veljače 2024.

Kao metak leti riječ – novi singl grupe Trigger

Više od autora

- vl promo-

Za svoj novi singl, pesmu ‘Bum’, teškometalna petorka Trigger je udružila snage sa frontmenom hrvatskog sastava Manntra, Markom Matijevićem Sekulom. Jedna od najenergičnijih pjesama benda kombinira teške rifove sa vokalnim duetom Marka i pjevačice benda Milene Branković. Pjesma je inspirirana temom koja je uvijek aktualna na prostorima na kojima djeluju oba sastava: potrebom pojedinaca da pod svaku cijenu steknu bogatstvo i političku moć iako im ona na kraju uvijek bude oduzeta i obesmišljena: ‘Kao metak leti reč, a rane su od istine, hteo si da živiš san, sada sanjaj zakopan’.
Članovi benda ovako objašnjavaju tekst pjesme: ‘Osjećaj moći i važnosti je narkotik, koji lako navede ljude da zaborave na svoju smrtnost i da će sve ono što zgrću biti vrlo brzo obrisano rukom vremena. Ono što posjeduju i čime se hvale neće moći odnijeti sa sobom u grob. Dopuštamo da nas razni liderčići uvjere u svoju važnost, da su nezamjenjivi. Ako bismo shvatili da su u pitanju samo prolazni, pohlepni ljudi koji nemaju nikakve istinske kvalitete, magija kojom održavaju vlast bi nestala. Ova istina o njihovoj beznačajnosti je opasnija za njih od ispaljenog metka. Priča stara kao samo čovječanstvo, samo se jako sporo kuži…’

O saradnji sa Markom Matijevićem: ‘Nama se jako dopada ono što Manntra radi – specifična atmosfera u njihovim pjesmama. Imali smo dojam da bi ovakva jin-jang vokalna kombinacija sa našom Milenom bila jako interesantna. Marko je odmah pristao na saradnju i snimio vokale kod sebe u studiju. Danas je lako surađivati sa ljudima na daljinu, jer tehnologija omogućava da se dobacujemo sa fajlovima preko interneta i zajednički radimo na istom projektu, ali se nadamo da će biti prilike da izađemo zajedno na binu nekom prilikom i izvedemo pjesmu uživo s njim.’


Bend Trigger i dalje promovira posljednje studijsko izdanje ‘Vreme čuda’ (izdavač Odličan hrčak), dok za to vreme završava miksanje novog albuma koji će biti na engleskom jeziku. ‘Vreme čuda’ je njihov treći album, nakon prvijenca ‘Ljubav” koji je dobio niz nagrada i albuma neočekivanih obrada novovalnih pjesama ‘Ex’.

Manntra je industrijal folk metal sastav iz Umaga i aktivni su od 2012. godine. Pažnju su skrenuli na sebe neobičnom kombinacijom žanrova, mračnom glazbenom atmosferom, kao i odličnim spotovima. Trenutno promoviraju svoj treći album ‘Meridian’.

TRIGGER ft. MARKO MANNTRA: BUM [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno