17 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Kapitalna Aquariusova kompilacija na čak 9 CD-a

Više od autora

- vl promo-

Aquarius Records s ponosom predstavlja svoj glazbeni presjek i doprinos svjetskoj kulturi – 22 godine uspjeha u poslu otkrivanja i zastupanja najvećih i najboljih autora i izvođača.

Ne postoji sumnja da se na 9 cd-a nalazi samo koncentrat ovog impresivnog rada i utjecaja na scenu – 172 pjesme su zapravo velika nepravda učinjena katalogu od 7000+ pjesama. Ali kako Aquarius Records nije sklon pompoznim obljetnicama, jednostavno smo dohvatili vizualno zgodnu brojku 22 i okupili ono što ga čini tako velikim.

Dva originalna pokretača Aquarius Recordsa sudjelovala su u odabiru koji je pred Vama. Kristian Nardić napravio je glavni i vraški težak posao odabira i sortiranja. Boris Horvat, direktor i kapetan ove avanture, je naravno prošao sva sjećanja i uspomene u provjeri složenog. A ja? Ja sam samo skromno ubacio neke rijetke i dosad neobjavljene snimke vrijedne pamćenja i obilježavanja ovakvog izdanja.


Na 3 odvojena seta po 3 cd-a složen je niz koji s lakoćom može biti slušan unedogled. Ovo nije jedna od onih kompilacija koje se popunjavaju nepoznatim stvarima. Ovdje je veliki problem koji od 9 cda prvi slušati i kako se odvojiti od njega.

Anđelko Preradović

P.S. Hvala Vam što ste još uvijek s nama kao kupci i slušatelji. Hvala i svim izvođačima i (su)radnicima koji su zadnje 22 godine pomogli da prikupimo ovu kolekciju. I hvala svim radio postajama i DJima koji nas svesrdno puštaju i potiču da budemo još bolji.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno