- Tekst se nastavlja ispod oglasa -

U kazališnom parku ispred Gradskog kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci danas je  zasađeno drvo prijateljstva. Zasadili su ga glumci Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca Peđa Gvozdić i Petra Cicvarić te članovi ansambla vinkovačkog kazališta, Matea Marušić, Vladimir Andrić i Vedran Dakić, potpomognuti ravnateljem Zdenkom Rečićem i pročelnicom za kulturu Grada Vinkovaca Marijom Liščić Drmić.

Tim je činom, istaknuo je Zdenko Rečić, potvrđeno dugogodišnje prijateljstvo dva kazališta koje je započelo davno, a intenziviralo se za vrijeme ravnateljstva Srećka Šestana u karlovačkom kazalištu te je na isti način nastavljeno i sa sadašnjom ravnateljicom Irenom Božičević.

“Drago mi je da mogu najaviti da mi krećemo u zajednički projekt iduće godine. Samo kratko ću reći, riječ je o predstavi radnog naslova “Tri i pol žene”, tekst piše Petra Cicvarić, redatelj će biti Peđa Gvozdić, a glumit će dvije glumice iz Karlovca i dvije glumice iz Vinkovaca”, istaknuo je Zdenko Rečić.

Također, najavio je kako će u ovogodišnjem programu Dana grada Karlovca Vinkovčani odigrati dvije predstave, “Crvenkapicu” i “Tamo gdje tuga spava”, a planiran je i koncert Muške pjevačke grupe “Lipa” te sudjelovanje Mješovitog pjevačkog zbora župe Sv. Euzebija i Poliona na svečanoj misi u povodu Dana grada.

Recimo i to da su karlovački i vinkovački kazalištarci danas zasadili drvo ginkgo biloba, vrstu koja je preživjela stotine milijuna godina i smatra se simbolom dugovječnosti.