25 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Kate McDonnell i Dunja Knebl u Začaranoj Močvari

Više od autora

- vl promo-

Začarana Močvara ima čast pozvati vas, sutra u srijedu 14. rujna, na sjajan akustični kantautorski koncert na kojem će nastupiti proslavljena američka glazbenica Kate McDonnell uz koju će nastupiti naša Dunja Knebl s posebno pripremljenim materijalom za ovu priliku. Koncert će se održati u sklopu programa Začarana Močvara, naravno, u klubu Močvara s početkom u 21:00 sat. Klub svoja vrata otvara sat ranije…

Ulaznice u pretprodaji stoje 40,00 kn, dok će se za sutra trebati izdvojiti 55,00 kn.

KATE McDONNELL (SAD)

Web: BandcampSpotify

Kate McDonnell se glazbom počela baviti kao tinejdžerica kao dio dua sa sestrom Anne McDonnell. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća svirala je s Freddiejem Taneom, a njihov album “Volcanic Rendezvous” donio im je nastupe s velikim zvijezdama poput Boba Dylana, Suzanne Vega ili Willie Nelsona.

Svoj prvi samostalni album “Broken Bones” objavila je 1992. godine i odmah se predstavila kao savršena nasljednica američke pomalo klasične folk/americana kantautorske tradicije. Njen kristalno čisti glas uz pratnju divnih gitarskih melodija definitivno ostavljaju slušatelje bez daha. Kate McDonnell dolazi po prvi put u Zagreb i to predstaviti svoj posljednji album “Ballad Of A Bad Girl” iz 2021. godine na kojem su svirali Tony Levin, najpoznatiji kao dugogodišnji basist King Crimsona i Petera Gabriela, ali i suradnik mnogih drugih (John Lennon, Pink Floyd, Paul Simon, Lou Reed, David Bowie, Tom Waits, Laurie Anderson) te bubnjar Jerry Marotta također poznat po mnogobrojnim suradnjama s muzičarima kao što su Peter Gabriel, Suzanne Vega, Iggy Pop, Elvis Costello, Cher, Paul McCartney…DUNJA KNEBL (Zagreb)

Web: BandcampSpotify

Dunju Knebl ne treba posebno predstavljati Močvarinoj publici. Dunja je više puta nastupala u našem klubu, a ovaj put je pripremila poseban program kojeg je najbolje sama opisala.

“Kao što često radim kod nastupa, pjesme su na neki način moj “flash-back” na godine kad sam pjevušila samo kod kuće, pa kasnije za širi auditorij. Pjesme na engleskom pjevala sam u djetinjstvu isto toliko koliko i one na hrvatskom. Najčešće su to bile ‘folk songs’ jer sam od 8. – 11. godine živjela u Americi, a one na hrvatskom bile su narodne pjesme koje su pjevali moji roditelji.

Kad sam ‘otkrila’ zaboravljene tradicijske pjesme iz Hrvatske i krenula u profesionalnije glazbene vode, bile su u Hrvatskoj ratne godine. Moj “protestni” repertoar proširila sam tako da sam neke stare tradicijske pjesme o nekim davnim ratovima prepjevala na engleski i aktivno se pridružila anti-ratnom pokretu “Srcem do mira”, pjevajući potresne pjesme o ratom zahvaćenim ljudskim sudbinama i u Hrvatskoj i u nekim drugim zemljama (Njemačkoj, Engleskoj, Italiji). Tijekom vremena skupilo se dovoljno i mojih autorskih pjesama na engleskom koje su objavljene na albumu “Love Li(v)es”. Dakle, moj program za ovaj koncert bit će “za anglofile”, a meni će biti zadovoljstvo pjevati pjesme koje volim, ali rijetko izvodim.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno