20 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Kate Winslet i Justin Timberlake tragaju za američkim snom

Više od autora

- vl promo-


Gotovo nevjerojatno zvuči podatak da je Woody Allen u svojoj osamdeset i drugoj godini života jedan od najzaposlenijih ljudi u Hollywoodu u posljednjih četrdesetak godina. Naime, radi se o redatelju koji je od 1982. godine pa sve do danas snimio minimalno jedan film godišnje, što znači da se Allen u praktički neprestanom pogonu nalazi punih trideset i pet godina. To je karijera vrijedna divljenja, bez obzira sviđali se većini njegovi filmovi ili ne. A većini se sviđaju, jer Allen u svakom svom filmu pokušava predstaviti nam svoje originalne ideje i likove (sve filmove osim jednoga on je sam i napisao) pa kino publika iz godine u godinu jedva dočekuje vidjeti njegov novi uradak.

Ove nam godine Woody Allen donosi ‘Wonder Wheel’, humornu dramu smještenu na Coney Island u 50-im godinama prošlog stoljeća, a u kojem su glavne uloge ostvarili Kate Winslet i Justin Timberlake. Upravo njih dvoje u filmu tragaju za poznatim ‘američkim snom’ mirnog i lagodnog života, a u tim željama pridružuju im se Jim Belushi i Juno Template koji upotpunjuju glavnu glumačku postavu filma.

Film ‘Wonder Wheel’ priča je o četvero likova čiji se životi međusobno isprepliću usred uzavrele atmosfere zabavnog parka na Coney Islandu. Ginny (Winslet) je melankolična i emocionalno nestabilna bivša glumica koja sada radi kao konobarica; Humpty (Belushi) je njezin grubi suprug i upravitelj ringišpila; Mickey (Timberlake) je zgodan mladi spasitelj koji sanja da će jednoga dana postati pisac kazališnih komada; Carolina (Temple) je Humptyjeva odsutna kćerka koja se u stanu svoga oca skriva od gangstera… Uz poetičnu fotografiju Vittorija Storara (trostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar za filmove ‘Apokalipsa danas’, ‘Crveni’ i ‘Posljednji kineski car’), film ‘Wonder Wheel’ moćna je priča o strasti, nasilju i izdaji koja se odigrava u slikovitim kulisama Coney Islanda.

Scenarist i redatelj Woody Allen kao glavno mjesto radnje filma ‘Wonder Wheel’ stavio je Coney Island na kojem je u djetinjstvu i odrastao. Ovo nije prvi put da Allen u filmu spominje Coney Island – glavnom liku njegovog filma ‘Annie Hall’, Alvyju, to je bio dom u djetinjstvu, a i sam Allen je tamo odrastao.

Zanimljivo je za spomenuti da je ‘Wonder Wheel’ sa svojom kino distribucijom u SAD-u krenuo 1. prosinca – točno na osamdeset i treći rođendan Woodyja Allena.

Humorna drama ‘Wonder Wheel’ u domaćim se kinima, posredstvom Discovery filma, počinje prikazivati u četvrtak, 14. prosinca.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno