25 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Kathryn Bigelow će svojim novim filmom analizirati detroitske rasne nemire 60-ih

Više od autora

- vl promo-
Ben O’Toole, Jack Reynor i Will Poulter
Ben O’Toole, Jack Reynor i Will Poulter

Prošle su četiri godine otkako je američka redateljica Kathryn Bigelow predstavila svoje posljednje ostvarenje, nagrađivani akcijski triler ‘Zero Dark Thirty’ koji je govorio o likvidaciji Osame Bin Ladena. Trenutno radi na svojoj novoj, za sada neimenovanoj, kriminalističkoj drami o neredima koji su 1967. godine zadesili Detroit.

Variety je nedavno objavio vijest da su se Ben O’Toole, Jack Reynor i Will Poulter priključili prethodno najavljenom Britancu Johnu Boyegi. Nakon ove vijesti, portal Deadline je ubrzo objavio i informaciju da se i Anthony Mackie, također priključio glumačkoj postavi filma. Mackiea ćemo uskoro moći gledati i kako portretira poznatog odvjetnika Johnnieja Cochrana u ostvarenju ‘Signal Hill’ kojeg režira Justin Chadwick, a iako za sada još uvijek nije potvrđeno, očekuje se da će reprizirati i svoju rolu kao Sam Wilson / The Falcon u narednim Marvelovim ostvarenjima.

Za scenarij je zadužen Mark Boal, koji je zajedno sa Megan Ellison i Matthewom Budmanom i producent filma. Boal je godinu dana istraživao rasizam u Detroitu koji je prouzročio nerede koji su trajali pet dana i predstavlja njegov prvi scenarij kroz kojeg će se dotaći problema koji još uvijek razaraju američko društvo. Ovo nije njegova prva suradnja sa Kathryn jer je pisao i scenarij za spomenuti ‘Zero Dark Thirty’, te za ratnu priču ‘Narednik James’ iz 2008.

Kathryn Bigelow je prva žena dobitnica nagrade Ceha američkih redatelja te prva ženska dobitnica Oscara za najboljeg redatelja, a obje je osvojila za ‘Narednika Jamesa’. Za ovaj film osvojila je i nagrade BAFTA za najbolji film i režiju te bila nominirana za Zlatni globus. Osim ovih ostvarenja, poznata je i po hororu ‘Blizu tame’ (1987), akciji ‘Pakleni vala’ (1991), sci-fi trileru ‘Strange Days’ (1995) i filmu ‘K-19: The Widowmaker’ (2002). [Filmofil.ba]

TRAILER: ZERO DARK THIRTY

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno