S povoljnijom situacijom vezanom uz epidemiju koronavirusa aktivnosti je pokrenulo je i Kazalište “Nova scena” Vinkovci. Predstavu “Tamo gdje tuga spava” 17. lipnja izveli su u Hrvatskom domu u Vukovaru, a sinoć u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” Vinkovci.
Predstavu “Tamo gdje tuga spava” Kazalište “Nova scena” postavilo je u suradnji s Gradskim kazalištem “Joza Ivakić” gdje je i premijerno izvedena 15. studenoga prošle godine. Drama je to prema tekstu Branka Puheka, u režiji Andrijane Raguž, nastala prema istinitom događaju, tragičnoj priči o zabranjenoj ljubavi djevojke iz bogate slavonske obitelji i siromašnoga mladića. Publika je predstavu odlično prihvatila, ali je izvedbe prekinula epidemija koronavirusa.
“Morali smo odustati od gostovanja u Mađarskoj, a izostao je i nastup u Retkovcima na Smotri kazališnog stvaralaštva u Vukovarsko-srijemskoj županiji te još neka planirana gostovanja. Sada nastavljamo dalje. Počeli smo s gostovanjem u Vukovaru te još jednom izvedbom u Vinkovcima, a od jeseni nadamo se i novim gostovanjima”, ističe Andrijana Raguž, predsjednica i redateljica Kazališta “Nova scena”.
Koronavirus poremetio je i planove za novu predstavu čija je premijera planirana za studeni ove godine također u produkciji s GK “Joza Ivakić”. Nakon drame “Tamo gdje tuga spava” razmišljalo se da to ovaj put bude komedija. Međutim, s obzirom na okolnosti, nova predstava morat će pričekati sljedeću kazališnu sezonu.
Kazalište “Nova scena”, podsjetimo, osnovano je 2014. godine te se vrlo brzo afirmiralo unutar domaće amaterske dramske produkcije kao i one regionalne. Riječ je o vrhunskim kazališnim amaterima čije predstave dobivaju izvrsne kritike struke i publika ih prepoznaje. Potvrđuju to i brojne nagrade bilo da je riječ o režiji, najboljoj predstavi, najboljem glumcu ili glumici. Također, dosta glumaca igralo je u raznim serijama i filmovima, dvoje ih je upisalo Akademiju dramskih umjetnosti, a i sada se jedna glumica priprema za prijemni.