Foto: Andrej Mihajlović
Rezidenti nove autorske scene koji će se naći na bini Walkowa su tri glazbena sastava koji rade, stvaraju i nastupaju zajedno, rušeći u svijetu već davno nadmašene žanrovske granice!
Posrijedi je live party i savršena mješavina synth, electropopa, indierocka i punka na jednom mjestu! U subotu 29. veljače u KC Walkow (H.D. Genschera 23c) će tako nastupiti Ivan Jegdić, Keni nije mrtav i dram. Cijena ulaznice je super simboličnih 10,00 kn!
Danas ćemo se vrijeme posvetiti bandu Keni nije mrtav …
Keni nije mrtav, ili popularno nazvani Keniji jedan su od rijetkih regionalnih bendova koji su svoju karijeru počeli graditi na koncertima, svjesno se odričući oficijalnih izdanja na startu karijere. Svirali su puno: prošle su godine obišli doslovno cijelu Srbiju i tako širili svoju, u početku, malu bazu fanova. Keni je bend kojeg odlikuje jaki gitarski zvuk i vrlo dojmljiv živi nastup prepun energije. Iako su trojka, na bini, u isto vrijeme zvuče kao desetorica i kao da je jedan čovjek.
Sviraju nesvakidašnju mješavinu punk rocka s uplivima genta i elektronike, praćenu tekstovima s kojima se može poistovjetiti njihova generacija. Za sebe kažu da s publikom kroz svoje pjesme vode i teške i lijepe razgovore s aspekta svačije svakodnevnice. Iako izuzetno mlad, bend ima izdavača i paralaleno s nastupima radi na prvim službenim singlovima, s kojima će se Keniji otvoriti publici u prvom kvartalu godine.
Iza sebe imaju nastupe u većini kultnih prostora šriom Beograda, od bašte KST-a, do Doma omladine, niz samostalnih koncerata ali i veliki broj festivala, od Opens Exit bine, do festivala De9et itd. U 2019. upisali su preko 50 nastupa, a početak ove godine obilježilo je i sudjelovanje u rezidenturi mladih autora, gdje kao jedan od sastava nastupaju gotovo svakog vikenda. Našli su se i na drugom mjestu liste “benova čije nastupe niste smjeli propustiti na Exit festivalu”, odmah iza Grete Van Fleet. Svakako su punku udahnuli nešto novo, a to je spoj energije i izlazak iz žanrovskih okvira.