32 C
Vinkovci
Utorak, 16. kolovoza 2022.

Keops – Čedna gradska lica (2016.)

Više od autora

- vl promo-


mst_keops_cedna-gradska-lica_2016_ST

Riječki hard rock bend Keops ovo ljeto provodi radno! Uz mnoge svirke po gradovima diljem Lijepe naše, Keopsovci ne staju ni u glazbenom smislu. Njihov novi singl ‘Čedna gradska lica’ već se vrti na radio postajama, a s njim su se Keops predstavili i na Slavonija fest CMC200 koji se održao 26. i 27. kolovoza u Slavonskom Brodu.

mst_keops_cedna-gradska-lica_2016_cover‘Čedna gradska lica’ peti je singl s njihovog aktualnog albuma ‘Lice sudbine’ koji je svjetlo dana ugledao krajem 2015. godine. Obrada je to legendarnog hita Atomskog skloništa i pjesme originalno objavljene 1979. godine na albumu ‘U vremenu horoskopa’, a Keopsovci su ‘Čednim gradskim licima’ udahnuli duh vremena u kojem živimo, a koje i nije ništa temeljno drugačije od vremena kada je Atomsko sklonište njome žarilo i palilo prostorima bivše države. Gotovo 40 godina kasnije, tekst pjesme i dalje je i više nego aktualan te se njegova problematika može prepoznati u životu svakog prosječnog (pa i onog ispodprosječnog) građanina.

Gitarist Keopsa Bruno Mičetić na svom je Facebook profilu izrazio zadovoljstvo odrađenim poslom na obradi hita ‘Čedna gradska lica’ te napisao: ‘Hvala Bruni Langeru sto nam je dopustio da diramo nešto tako legendarno.’

Izdavač: Dallas Records, 2015.

LYRIC VIDEO

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno