16 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

KERIT-ovi inženjeri na edukaciji u Nici

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Predstavnici Kluba elektrotehnike računarstva i informacijske tehnologije Vinkovci (KERIT) od početkom travnja u okviru Erasmus + programa, u organizaciji Europass Teacher Academy, sudjelovali su na seminaru ICT Outdoor, u Nici. Seminar se bavio organizacijom održavanja predavanja vezanih za ICT, na otvorenom prostoru i u prirodi.

ICT Outdoor seminar bio je odlično organiziran i stručno vođena, sa sudionici iz cijele Europe, iz Mađarske, Finske, Danske, Španjolske, Portugala i Hrvatske. Sve je završilo ugodnim druženjem svih sudionika na turističkoj vožnji brodom oko Nice te u obilasku NIce i susjednoga Monte Carla“, ističe Igor Banovac, predsjednik KERIT-a.

Foto: KERIT Vinkovci

Najavljujući buduće aktivnosti Banovac ističe kako Udruga inženjera KERIT planira održati nekoliko radionica  s ciljem podizanja svijesti o važnosti i načinima učinkovite uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) za poboljšanje vještina potrebnih za natjecanje na tržištu rada starijih osoba koji nisu uspjeli kroz svoje obrazovanje dobiti naobrazbu u području IKT-a.


Time ćemo naše građane učiniti proaktivnim kako bi samostalno mogli obavljati mnoge radnje putem interneta, poput traženja zaposlenja, izrade i slanja životopisa (CV), ishođenja različitih dokumenata online putem, primjerice putem platforme E-građani, komunikacije s rodbinom, prijateljima i djecom koji ne žive u blizini“, ističe Igor Banovac.

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno