Kimberly Pierce ekranizira memoare Viktora Frankla Man’s Search For Meaning

0
899

f_kimberly-pierce_mans-searching-for.meaning_STRedateljica Kimberly Peirce (Boys Don’t Cry ) režirat će film ‘Man’s Search For Meaning’ baziran na bestseler memoarima i psihijatrijskim analizama Viktora Frankla. Memoari govore o vremenu kojeg je ovaj Austrijanac proveo u četiri različita nacistička koncentracijska logora među kojima je i zloglasni Auschwitz. Peirceova trenutno pregovara sa potencijalnim scenaristima filma.

Objavljeni 1946. godine, memoari ‘Man’s Search For Meaning’ prodali su se u 12 miliona primjeraka, a prevedeni su na 24 jezika. Psihijatar Viktor Frankl posredstvom svog djela pokušava pronaći smisao i svrhu svog života tijekom najmračnijih dana Drugog svjetskog rata. I nakon šezdeset godina, Viktorove životne lekcije iz ovog kultnog književnog djela i dalje su predmet zanimanja različitih generacija čitatelja širom svijeta. The Library of Congress je ove memoare svrstao među deset najutjecajnijih američkih knjiga ikada objavljenih.

‘Kada sam prvi put pročitala Franklove memoare bila sam impresionirana njegovim izvanrednim mogućnostima da pronađe smisao i volju za životom, koji je njemu i ljudima koji su ga okruživali, donosio samo ogromne i brutalne gubitke. Bila sam fascinirana njegovom sposobnošću transformacije tragičnih iskustava u duboku životnu filozofiju koja cijeni život. U proteklim godinama nekoliko puta sam pročitala njegove memoare koji su me inspirirali na jedinstven i veoma snažan način. Ogromna mi je čast što sam u prilici da njegovo djelo i njegov život adaptiram u film’, izjavila je Peirce.

Prava na film polaže kompanija Straight Up Fims koja je početak snimanja najavila za iduću godinu. Producenti su suosnivačice kompanije, Marisa Polvino i Kate Cohen, zajedno sa Kevinom Hallom. [Filmofil.ba]

NAJAVA: CARIE [2013]