21 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Kineski zid (2017.)

Više od autora

- vl promo-


S globalnom super zvijezdom Mattom Damonom u glavnoj ulozi, a pod redateljskom palicom jednog od najvećih vizualnih stilista našeg vremena, Zhanga Yimoua (Heroj, Kuća letećih bodeža), Kineski zid studija Legendary govori o elitnoj sili koja gradi uporište na jednoj od najpoznatijih svjetskih građevina.

Kineski redatelj Yimou Zhang kod nas je najpoznatiji po spektakularnom filmu iz 2014. godine ‘Kuća letećih bodeža’. Najnoviji uradak Zhanga Yimoa, nestrpljivo iščekivani ‘Kineski zid’, trebao je biti svojevrsni odgovor na holivudske spektakle koji dominiraju multipleksima. U glavnoj ulozi je Matt Damon koji se specijalizirao za akcijske uloge, a u ‘Kineskom zidu’ demonstrirao je svoje borilačke vještine u ratničkoj sredini daleke prošlosti.

Film je čisti fantasy koji reciklira već viđene scene i situacije iz ‘Gospodara prstenova’, a radnja se odvija na zidu koji bi mogao biti bilo koji veliki zid negdje u vremenskom i prostornom kontinuumu.

Dvojica Europljana u davnoj prošlosti negdje daleko na Istoku, progonjeni od neprijatelja, nađu utočište kod branitelja na velikom zidu. Ispočetka nepovjerljivi prema došljacima, vojni zapovjednici savršeno ustrojene vojske prihvatit će ih kada se novopridošlice dokažu u bitkama protiv nadirućeg neprijatelja. A taj neprijatelj je opaka vojska koja podsjeća na trolove, gobline i sva moguća čudovišta iz sličnih fantasy filmova … [iskorišteni dijelovi recenzije Roberta Jukić, film-mag.net]

Akcijske i borilačke scene izvedene su u odlično a film je u konačnici više nego li solidna zabava i neopterečujuća razbibriga.

Osim Matta Damona u filmu glume Willem Dafoe, Tian Jing, Andy Lau, Pedro Pascal, Lu Han i mnogi drugi.

Originalni naslov: The Great Wall

Video distribucija: Menart, 2017.

TRAILER

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno