4 C
Vinkovci
Petak, 2. prosinca 2022.

KINO PREMIJERA: Osvetnik (2018.)

Više od autora

- vl promo-Dr. Paul Kersey (Bruce Willis) je kirurg koji svakodnevno svjedoči posljedicama nasilja u svom gradu. Jednog dana tako u njegovu bolnicu stižu i njegova supruga (Elisabeth Shue) i kći (Camila Morrone) koje su bile žrtve napada u njihovom zajedničkom domu.

Budući da je policija preopterećena drugim zločinima, Paul, željan osvete, kreće u lov na napadače svoje obitelji. Kada anonimni ubojica zločinaca počne privlačiti medijsku pažnju, grad se pita je li taj smrtonosni osvetnik anđeo čuvar… ili ljuti krvnik.

Legendarni film, za kojeg se od samog početka snimanja tvrdilo kako promovira nasilje, dobio je i svoj remake. Riječ je o filmu Smrtonosna želja (Death Wish, 1974.), ovog puta, umjesto Charlesa Bronsona, s Bruceom Willisom u glavnoj ulozi.

Kako su postupali s originalom, tako se isto tereti i novi film. Nekoliko filmskih kritičara je novi film proglasilo praktički nacističkom Biblijom te djelom za ‘alt-right’ ljude. Iako je u pitanju remake filma starog preko 40 godina, koji tek treba doći u kina, kao i prethodnik, već je na udaru kritika.

Ovaj iznimno popularan film nastao je prema noveli Briana Garfielda, a nove verzije prihvatio se Eli Roth.

Originalni naslov: Death Wish, 2018.

Kino distribucija: Blitz film i video, 2018.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno