Foto: Continental promo
U vrijeme kada svjetska i lokalna filmska industrija žive teško i neizvjesno, psihološki triler Jedini izlaz učinio je gotovo nemoguće – dosad ga je u susjedstvu pogledalo više od 70 tisuća ljudi. Osim publike, film je prigrlila i kritika, a ovakav triler sasvim sigurno, već dugo nismo gledali na ovim prostorima. Šest godina nakon što joj je suprug, inače poznati beogradski odvjetnik, stradao u požaru, Ana Kolar dolazi do informacija koje u pitanje dovode sve što je mislila da zna o toj tragediji, ali i o svojoj obitelji. Istovremeno, iznenadna smrt najboljeg prijatelja njegove kćeri uvlači inspektora Dejana Štrpca u lanac zločina koji, čini se, započinje misterioznim nestankom mlade pripravnice prije šest godina. Dok je sve protiv njih, dvoje junaka započinje zajedničku potragu za istinom koja će ih suočiti s mrežom laži, ucjena i ubojstava, ali i mračnim tajnama iz vlastite prošlosti. Ponajveće iznenađenje publici svojom je ulogom svakako priredila Anđelka Prpić koju smo prvotno upoznali u popularnoj seriji “Andrija & Anđelka”, a u cijeloj plejadi poznatih lica našao se i naš Janko Popović Volarić u ulozi ubijenog supruga.
Premijerno, na program kina Urania, od četvrtka stiže i sinkronizirana avantura Čarobni prolaz koja nas vodi u morske dubine, crtić o dva mlada dupina koji otkriju čarobni prolaz koji ih može pretvoriti u ono što žele postati te napeti triler Silk Road temeljen na istinitoj priči o osnivaču dark web-a, Rossu Ulbrichtu i događajima koji su doveli do njegova uhićenja.
Ne propustite pogledati ni Zemlju nomada – socijalnu dramu koja prikazuje život modernih nomada s izvrsnom Frances McDormand u glavnoj ulozi, danski filmski dragulj Još jedna runda koji propitkuje teoriju da mali postotak alkohola u krvi smanjuje probleme i povećava kreativnost te najnoviju Disney animiranu avanturu Raya i posljednji zmaj.
U Kino klubu ovaj tjedan možete pogledati korejsko-američku sentimentalnu priču o obiteljskim korijenima Minari (6 nominacija za nadolazećeg Oscara) i dokumentarac Zašto skačem temeljen na istoimenom bestseleru Naokija Higashide, koji istražuje neurološke različitosti kroz iskustva osoba s autizmom i teškoćama u govoru iz različitih dijelova svijeta.
Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.