Na mjestima zločina uvijek se nalaze dva tijela, žensko i muško, uvijek s rukom na tijelu onog drugog. Prvi takav slučaj zabilježen je prije dvadeset godina, a gotovo identično dvostruko ubojstvo danas je opet potreslo Španjolsku. I to samo koji dan prije nego što iz zatvora treba izaći čovjek koji je za ubojstva osuđen – nekoć slavljen, a danas omražen, briljantni arheolog Tasio Ortiz de Zárate. Pred inspektorom Ayalom zvanim “Kraken” težak je zadatak – otkriti kako je Tasio nastavio ubijati iz zatvora, ili pronaći ubojicu zbog kojega je junak njegova djetinjstva u tamnici dva desetljeća proveo nevin. No, je li itko nevin u priči koju u sebi skriva Šutnja bijeloga grada? Ekranizacija prvog romana bestseller trilogije španjolske spisateljice Eve Garcie Sáenz de Urturi spaja sadašnjost i mračnu prošlost u neumornoj borbi mudrih inspektora protiv nepredvidive zvijeri, koji se ovog puta neće zaustaviti dok je ne strpaju iza rešetaka. Ne propustite pogledati ovaj napeti i elegantan krimić u kojemu se mitologija i legende, arheologija i obiteljske tajne miješaju sve do vrtoglavog raspleta koji će vas zateći nespremne.
U Kino klub od četvrtka premijerno stiže nagrađivana islandsko-hrvatska priča o odrastanju redatelja Rúnara Rúnarssona Vrapci. Nakon što mu majka otputuje u Angolu s novim mužem, šesnaestogodišnjak Ari je prisiljen preseliti se iz Reykjavika ocu na Westfjord, najslabije naseljeni i najhladniji dio Islanda. Na zapanjujućoj pozadini surovog krajolika, Ari otkriva teškoće odraslog života, ali i njegove primamljive poroke, čovjekovu zvjersku okrutnost, kao i ljubav.
U novom filmskom tjednu kina Urania premijerno možete pogledati napeti krimić o inspektoru koji pokušava razriješiti slučaj ritualnih serijskih ubojstava “Šutnja bijeloga grada” i nagrađivanu islandsko-hrvatsku priču o odrastanju Vrapci (Kino klub).
Ne propustite pogledati ni napeti kriminalistički triler Male stvari koji je okupio zanimljivu glumačku ekipu (Denzel Washington, Rami Malek i Jared Leto), komičnu dramu francuskog redatelja Nicolasa Parisera ovjenčanu nagradom Europa Cinemas Label 2019. – Alice i gradonačelnik, španjolsku komediju Dok nas vjenčanje ne rastavi, o Marini koja je primorana organizirati vjenčanje iz snova muškarcu u kojeg je zaljubljena te animirane i sinkronizirane avanture Priče iz skrivenog grada: Drvo želja, o skrivenom gradu i njegovim stanovnicima kojima zaprijeti ledena oluja i Duša (Pixar) o učitelju glazbe Joeu koji je oduvijek sanjao da će postati profesionalni jazz svirač.
Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.