33 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. lipnja 2022.

Kino Urania: S čudovištima na godišnji odmor

Više od autora

- vl promo-
Od četvrtka krećemo na krstarenje s najdražim čudovištima iz avanture Hotel Transilvanija. U trećem nastavku ovog animiranog i sinkroniziranog hita kći Mavis iznenadi Drakulu obiteljskim putovanjem, kako bi se odmorio od vođenja hotela. Luksuznom krstarenju ne može odoljeti ni ostatak Drakulinog čopora. Čudovišta se fantastično zabavljaju, no uskoro im zabavu prekida jedna neočekivana ljubav – Drakula se zaljubljuje u misterioznu brodsku kapetanicu Ericku. Sada je red na Mavis da glumi zaštitnički nastrojenog roditelja i pokuša ih razdvojiti, kada shvati da je Ericka zapravo potomak Abrahama Van Helsinga, drevnog neprijatelja Drakule i svih ostalih čudovišta.

Novi filmski tjedan premijerno donosi animirani i sinkronizirani nastavak hita Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju, vratolomnu akciju Skyscraper i ratnu komičnu dramu Doviđenja, Njemačka u sklopu Ljetnog festivalca, a i dalje možete pogledati gangstersku biografsku dramu Voleći Pabla, Marvelov hit Ant-Man i Wasp te ratnu dramu Scream for me Sarajevo na posljednjoj projekciji.

Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.

OBAVIJEST:
U znak podrške hrvatskoj reprezentaciji (koju ćemo bez sumnje pratiti i u finalima ovogodišnjeg svjetskog nogometnog prvenstva), izmijenili smo program za sutra:
srijeda 11.7.2018. 
14:00 Snimamo film s Franom: dječja radionica u sklopu „Ljeto s Franom“ (potrebne prijave)
17:30 Ant-Man i Wasp – Ant-Man and the Wasp (118 min)
Ostale projekcije za taj dan se otkazuju, a nakon Ant-Man-a svi zajedno pratimo Hrvatsku do finala! Go Croatia!

Treći je tjedan festivalskog ciklusa Ljetni festivalac na rasporedu komična ratna drama Doviđenja, Njemačka. U Frankfurtu 1946., židovski trgovac David pokušava nastaviti obiteljski posao, nakon što su svi ostali članovi obitelji ubijeni tijekom Holokausta. Uskoro biva suočen s gomilom pitanja kada specijalna agentica Sarah Simon počne kopati po njegovoj prošlosti. Zašto ima dvije putovnice i zašto je posjetio Adolfa Hitlera u Obersalzbergu? Iskustva likova iz filma odraz su neposrednog poslijeratnog razdoblja u Njemačkoj iz perspektive židovskog naroda. Film prikazujemo u novoj dvorani Kino kluba, po sniženim cijenama ulaznica: 20 kn redovna i 16 kn studentska/umirovljenička.

U akcijskom trileru Skyscraper Dwayne Johnson je Will Ford, koji se bavi procjenjivanjem sigurnosti zgrada. Na zadatku u Hong Kongu proučava neboder koji ujedno slovi za najvišu i najsigurniju građevinu na svijetu. Tijekom njegova posjeta, ostakljeni neboder iznenada zahvaća požar, za što okrive upravo njega. U bijegu pred tjeralicom, Will mora pronaći odgovorne za podmetnutu tragediju kako bi očistio ljagu sa svog imena i spasio svoju obitelj koja je zarobljena u plamtećem neboderu… na katu iznad razine vatrene linije.

Marvelovi junaci Ant-Man i Wasp su, bez obzira na njihovu veličinu, neuništivi tim u borbi protiv zla. Dok Scott Lang (Paul Rudd) balansira između uloge super heroja i uzornog oca, Hope van Dyne i dr. Hank Pym (Michael Douglas) trebaju njegovu pomoć u novoj hitnoj misiji u kojoj zajedno s Wasp (Evangeline Lilly) otkriva tajne njihove prošlosti.

“Voleći Pabla” donosi istinitu pripovijest o usponu i padu kolumbijskog narko lorda – zloglasnog Pabla Escobara. Autentično prepričan djelić tamne strane povijesti s fokusom na buran odnos i ljubavništvo s novinarkom Virginiom Vallejo, na čijim se momoarima ovaj film i temelji. U glavnim ulogama gledamo supružnike Javiera Bardema i Penelope Cruz, čija se kemija pokazala kao dobitna filmska kombinacija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno