Foto: Kinoklub Zagreb / HAVC press
Gošća programa “Monsterclass”, putem kojeg Kinoklub Zagreb zainteresiranoj publici predstavlja pripadnike mlađe generacije filmskih stvaralaca, je redateljica Dana Budisavljević. Program će se odvijati online preko Facebook stranice Kinokluba Zagreb, danas u petak, 29. svibnja, s početkom u 20 sati.
“U Kinoklubu vjerujemo da svatko može snimiti film, a dodali bismo da u Hrvatskoj svatko može snimiti film o svojoj neobičnoj obitelji ili o Drugom svjetskom ratu. No malo tko je doista napravio zanimljive i gledane filmove o tome kao što je uspjela Dana Budisavljević sa slatko-gorkim dokumentarcem o “autanju” pred obitelji Nije ti život pjesma Havaja (2011.) i svima poznatim dokumentarno-igranim Dnevnikom Diane Budisavljević“, stoji u najavi novog izdanja programa ‘Monsterclass’ Kinokluba Zagreb.
Dana Budisavljević je i direktorica producentske kuće Hulahop, koja je producirala i popularni dokumentarni serijal “Betonski spavači”, a u “Monsterclassu” će pričati o procesu svog stvaralaštva te o tome kako je nakon studija montaže postala uspješna producentica, redateljica i organizatorica. Razgovor će voditi autor i književni kritičar Luka Ostojić.
“Monsterclass” će se održati danas u petak 29. svibnja,s  početkom u 20 sati na Zoom sastanku koji će se moći pratiti putem video streama na Facebook stranici Kinokluba Zagreb. Osim razgovora s Danom Budisavljević, prikazivat će se i inserti iz njenih filmova, a redateljica će odgovarati i na pitanja i komentare publike.
Program “Monsterclass” Kinokluba Zagreb predstavlja pripadnike mlađih generacija filmskih stvaralaca, koji već imaju stilski izbrušen pristup vlastitom autorskom radu te su spremni podijeliti svoja iskustva sa zainteresiranom publikom. Cilj programa je otvaranje pitanje pogreške, procesa učenja, slobode stvaralaštva, stilskog igranja i barijera koje autori pokušavaju prijeći. Više o programima Kinokluba Zagreb pronađite na službenoj stranici.
Izvor: HAVC