Proteklog vikenda Karate klub “Max” Ivankovo nastupio je na dva međunarodna turnira i na 3. kolu Otvorene karate lige OBŽ.

Ivankovčani su najprije nastupili na međunarodnom karate turniru “Valentinovo” u Tuzli, na kojemu je sudjelovalo preko tisuću natjecatelja iz 96 klubova i 7 država (Austrija, Slovenija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Makedonija). Karate klub „Max“ nastupio je sa 10 natjecatelja u 12 kategorija i osvojio je ukupno 11 odličja – 1 zlatno, 4 srebrna i 6 brončanih. Zlatno odličje osvojila je Petra Dogan, srebrna odličja osvojili su Lana Kockarević, Petra Dogan, Luka Požega i Luka Žgela, a brončana Ružica Vukić, Emanuela Kockarević, Matej Tisucki, Leon Vukoja, Eva Požega i Luka Žgela. Na natjecanju je još nastupio i Marko Jurić koje je u vrlo neizvjesnoj borbi izgubio u prvom kolu.

Osim u Tuzli, pod vodstvom učitelja karatea Davida Žgele natjecatelji Lara Žgela i Gabriel Klen također su imali vrlo uspješan nastup na međunarodnom turniru u Somboru. Gabriel Klen osvojio je zlatno odličje, a Lara Žgela brončano.

Održana je i Otvorena karate liga Karate saveza Osječko-baranjske županije. Na natjecanju je sudjelovalo čak 263 natjecatelja iz 18 klubova regije. KK “Max” je nastupio sa 17 natjecatelja u 30 kategorija koji su osvojili ukupno 25 odličja i to 17 zlatnih, 6 srebrnih i 2 brončana. Zlatno odličje osvojili su Iva Kockarević, Petra Dogan 2x, Luka Žgela 3x, Leon Vukoja 2x, kata tim Max, Eva Požega, Matej Naletilić, Luka Požega 2x, Borna Mrkonja, Emanuela Kockarević 2x i Lana Kockarević. Srebrno su osvojili Lara Žgela, Luka Žgela, Nada Mrkonja, Ružica Vukić, Lovro Tisucki i kumite tim Max učenici, a brončano Lana Kockarević i Leon Vukoja. Na natjecanju su još nastupili Petar Barišić i Gabrijela Sambol, ali nisu uspjeli doći do pobjedničkog postolja. U konkurenciji 18 klubova KK „Max“ Ivankovo osvojio je 1. mjesto te je učvrstio 1. poziciju u ukupnom poretku.