Foto: Grad Vukovar

Klapa “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice započela je u Vukovaru snimanje spota za novu pjesmu „Molitva za ravnicu“, koja će javnosti biti premijerno prikazana ususret ovogodišnjem Danu sjećanja na žrtvu Vukovara 1991., objavljeno je na web stranici Grada Vukovara.

Tim povodom, navodi se, Marko Bralić, zapovjednik klape, istaknuo je: „Duboko ispunjeni poštovanjem prema žrtvi Vukovara 1991 i prema žrtvi koju je hrvatska ravnica, naša Slavonija i Baranja podnijela u obrani Domovine u srpskoj agresiji, željeli smo u znak zahvalnosti snimiti ovu pjesmu. Spot se snima na širem području grada Vukovara, na Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja, Ovčari, Dunavu i diljem ravnice. Vjerujem da će se svidjeti upravo onima kojima je posvećena, a to su prvenstveno hrvatski branitelji Vukovara, članovi obitelji poginulih i nestalih, ali i svim hrvatskim domoljubima ma gdje bili“.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Mario Božić, režiju i snimanje spota Darko Puharić – Studio Design D iz Vukovara, a fotografiju Miroslav Šlafhauzer.