Design: Liberta Mišan
Ljubitelji klasike od danas mogu svoje fonoteke popuniti s još jednim odličnim izdanjem. Krajem 2019. godine, komorni duo Kumpare – Vešligaj, predstavili su svoj album prvijenac kojeg su nazvali “Cro-Classic-Ethno”, a tijekom prošle godine, koliko su epidemiološke prilike dozvoljavale, predstavljali su ga diljem Hrvatske i za njega dobili samo pohvale.
Kao rezultat višegodišnjeg rada na izvedbama i interpretaciji djela hrvatskih skladatelja i poticanju pisanja novih skladbi za ovaj duo, danas, kao logičan slijed, dolazi nam drugi album kojeg su nazvali “Cro-Classic-Ethno 2“.
Baš kao i njegov prethodnik, ovaj album okupio je hrvatske skladatelje za klarinet i klavir kojima je osim suvremenog glazbenog jezika implementiranog u klasičnim formama, zajednička i inspiracija folklorom.
Na albumu „Cro-Classic-Ethno 2“ nalaze se djela Brune Bjelinskog, Emila Cossetta, Branka Okmace i Đeni Dekleve Radaković.
Za snimanje i mastering zadužen je bio Aldo Spada, dok se kao glazbeni producenti potpisuju Aldo Spada, David Kumpare i Sandro Vešligaj. Za vizualno oblikovanje ovog albuma bila je zadužena Liberta Mišan. Izvršni producent je Sandro Vešligaj, a urednik izdanja Tibor Šehtl.
Album “Cro-Classic-Ethno 2” sniman je u Istarskom narodnom kazalištu-Gradskom kazalištu Pula.
***
David Kumpare (Pula, 1992.) maturirao je u klasi Branka Škare, prof. na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova u Puli. Diplomirao je klarinet na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi izv. prof. art. Davora Rebe. Jedan semestar proveo je na unutarnjoj razmjeni kod doc.art. Davorina Brozića. Pohađao je brojne seminare i satove usavršavanja kod brojnih istaknutih klarinetista i pedagoga. Imao je zapažene rezultate na solističkim i komornim natjecanjima. Uz stalnu koncertnu djelatnost djeluje i kao orkestralni glazbenik – surađivao s orkestrom Opere B.B. i Opere HNK-a Ivana pl. Zajca. Zaposlen je kao nastavnik klarineta i voditelj puhačkog orkestra na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Rijeka.
Sandro Vešligaj (Pula, 1991.) maturirao je na klavirskom (u klasi Biserke Kuhta, prof.) i teorijskom odjelu na Glazbenoj školi Ivana Matetića Ronjgova Pula. Na riječkom područnom odjelu Muzičke akademije Zagreb završava preddiplomski i diplomski studij klavira pod mentorstvom izv. prof. art Vladimira Babina, a obranom specijalističkog rada 2016. završava i poslijediplomski specijalistički umjetnički studij na Muzičkoj akademiji Zagreb te stječe akademski naziv sveučilišnog specijaliste muzike. Sudionik je i dobitnik brojnih nagrada na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Zaposlen je u zvanju višeg asistenta na Muzičkoj akademiji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli.