Jučer, 31. srpnja, u provedenoj pretrazi djelatnika Carinske uprave u jednoj obiteljskoj kući i pridruženim prostorijama u Petrovcima, kod 28. godišnjaka je pronađena jedna automatska puška M-70 te streljivo i nabojnici za istu.

Kako je pronađeno oružje i streljivo nedopušteno za držanje građanima policija je preuzela daljnje kriminalističko istraživanje u tom dijelu događaja pri čemu je utvrđena sumnja da je 28. godišnjak počinio kazneno djelo Nedopušteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te je podnijeta kaznena prijava redovitim putem.

U Oroliku je 30. srpnja oko 20 sati uslijed kvara na električnim instalacijama izgorio radni stroj traktor marke Univerzal U-445 čime je 66. godišnjaku iz Orolika nastala šteta od nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policija je uz inspektore za zaštitu od požara 31. srpnja u jutarnjim satima provela očevid te će o svim spoznajama o događaju biti izvješteno nadležno državno odvjetništvo.

Stanje u prometu

Tijekom protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodile su se dvije prometne nesreće. U prometnoj nesreći u Posavskim Podgajcima jedna osoba zadobila lakše tjelesne ozljede, a u prometnoj nesreći u Županji je nastupila samo materijalna šteta.