26 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Kod četvorice pronađena i oduzeta veća količina pirotehničkih sredstava

Više od autora

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nastavno na kriminalističko istraživanje policijskih službenika PU splitsko-dalmatinske nad više osoba, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su, temeljem sudskog naloga, proveli više pretraga u nekoliko domova na području Vukovarsko-srijemske županije.

Kako javljaju u svome priopćenju, prilikom pretraga domova koje koriste 31-, 21-, 20- i 19-godišnjak, obavljenih 29. i 30. kolovoza, policijski službenici pronašli su i oduzeli veću količinu pirotehničkih sredstava: osam signalnih raketa, jedna dimna bomba, 347 komada različitih petardi, od kojih su na pet petardi ljepljivom trakom pričvršćeni čavli i dijabole za zračno oružje, pet komada tzv. „rimskih svijeća“, osam komada tzv. „fontana“. Oduzeti su i jedan suzavac, plastični pištolj, preklopni nož, zvučni odašiljač te manja količina marihuane, a zbog držanja streljiva suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, 31-godišnjaku je oduzet oružni list za držanje i nošenje oružja, dvije puške i 33 komada streljiva.


Policija će protiv 21-, 20- i 19- godišnjaka podnijeti optužne prijedloge zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, a protiv 19-godišnjaka i zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok protiv 31-godišnjaka optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U svezi pirotehničkih sredstava pronađenih u posjedu 20-godišnjaka, u tijeku je kriminalističko istraživanje.

Povezani članci

Posljednje objavljeno