26 C
Vinkovci
Subota, 10. lipnja 2023.

Koliko je šalica kave dnevno dovoljno?

Više od autora

- vl promo-

Kava je drugi najpopularniji napitak na svijetu, nalazi se odmah nakon vode i gotovo da nema osobe koja može zamisliti dan bez barem jedne šalice ovog napitka. Prema nekim procjenama, u svijetu se dnevno popije 2,25 milijardi šalica kave. Sva kava koja se pravi diljem svijeta dolazi iz velikog zemljopisnog područja zvanog Coffee Belt. Pažljivo se uzgaja u Africi, Latinskoj Americi i Aziji, a potom se zrna ove biljke prže na različite načine, kako bi se dobila kava željene arome i okusa. Ovako dobivena kava sve se češće priprema u aparatu za kavu koji daje najkvalitetnije okuse kave, a zrna pripremljene kave daju nam dodatnu energiju jer u svom sastavu sadrže kofein. Pitamo se koliko šalica kave trebamo u jednom danu, a koliko šalica kave popijete svaki dan?

Ne pretjerujte s kofeinom

Da bismo se ujutro probudili, popijemo šalicu kave. Naravno, pauza na poslu neće proći bez šalice tople kave koja će nas okrijepiti i dati dodatnu energiju. Ako imamo naporan dan na poslu, a cijelo vrijeme moramo biti jako koncentrirani, pit ćemo šalicu za šalicom. Naravno, popodne provedeno s obitelji, prijateljima ili partnerom ne možemo zamisliti bez šalice kave, pripremljene uz pomoć aparata za kavu ili na tradicionalan način. Ipak, treba paziti da ne pretjerate s kofeinom. Za odraslu osobu preporučuje se do 300 mg kofeina dnevno, a toliki unos kofeina ima brojne pozitivne učinke, dok prekomjeran unos kofeina može štetno djelovati na vaš organizam, uzrokovati ubrzan rad srca, tjeskobu, nesanicu ili povišen krvni tlak.

Aparat za kavu priprema šalicu ovog toplog napitka s najnižom razinom kofeina

Šalica tradicionalne, domaće, crne kave sadrži do 160 mg kofeina, instant kava do 100 mg kofeina, dok šalica espresso kave sadrži 65 do 70 mg kofeina. Dakle, za sve ljubitelje kave, koji svakodnevno uživaju u velikom broju šalica ovog čarobnog napitka, najbolji izbor je kava pripremljena uz pomoć aparata za kavu.

Kafe aparat možete pronaći na našem tržištu u velikom broju trgovina bijele tehnike, u specijaliziranim kafićima kao i u velikim supermarketima gdje povremeno možete pronaći aparat za kavu po akcijskim, sniženim cijenama.

Osim toga, kafe aparat možete naručiti online i on će vam u kratkom roku stići na kućnu adresu. Uz kvalitetan aparat za kavu i kapsule za kavu koje su vam potrebne za pripremu šalice kave, uživat ćete u različitim vrstama kave. Za manje od minute aparat za kavu će vam pripremiti kavu, a vi samo trebate postaviti kapsulu i šalicu kave na predviđeno mjesto i pritisnuti tipku.

Kapsule za kavu izrađuju se od različitih vrsta kave, različitih mirisa, okusa i jačine, a na vama je da odaberete svoj favorit i uživate u svakom gutljaju ovog popularnog napitka.

Dakle, možemo zaključiti da možete bezbrižno uživati ​​u nekoliko šalica kave svaki dan. Povoljno će djelovati na vaše zdravlje, a još bolje će djelovati ako ih pijete u pravom društvu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno