9 C
Vinkovci
Utorak, 4. listopada 2022.

Koncert sjećanja na Davida Bowiea uz The Gift i Massima Savića

Više od autora

- vl promo-U subotu 27. siječnja ćemo sa koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo obilježiti drugu godišnjicu od kako nas je napustio jedan od najvećih glazbenika i umjetnika svih vremena, neponovljivog i čudesnog David Bowiea.

Jedan od definitivno najzanimljivijih protagonista pop kulture, bio je toliko raznolik da je zadobio simpatije širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjelih rockera do ljubitelja pop glazbe.

U glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao, mnogi ga pamte i iz bogate glumačke karijere, kao filmskog i kazališnog glumca. Teško da postoji čovjek kojeg je Bowie ostavio ravnodušnim, a svi bi se složili da je bio mudar, talentiran i drag. Iza sebe je Bowie ostavio bogat i raznovrstan glazbeni opus s kojim se malo tko može mjeriti, a njegov posljednji album Blackstar koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, je definitivno njegov rekvijem, remek djelo sa puno mistike i zagonetnih poruka koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja. Mediji su taj album proglasili za album 2016. godine, što definitivno i jest, a i mnogo više. Pored toga je Blackstar najprodavaniji album 2016. godine, a Bowie je proglašen osobom godine u magazinu Time.

Tiraži njegovih albuma su iznadprosječni – devet platinastih, jedanaest zlatnih i osam srebrnih tiraža i preko 140 milijna prodanih albuma. Godine 1996. Bowie je primljen u Kuću slavnih i po svemu je jedan od najuspješnijih glazbenika svih vremena.

Na ovom koncertu će mu počast nastupom jednog od najboljih svjetskih Bowie tribute bendova, novosadske grupe The Gift koja će odsvirati presjek hitova David Bowiea od Space Oddity, Starmen, Changes, Ziggy Sturdust, Man Who Sold The World, Sorrow, Rebbel, Rebbel, Heroes, Ashes To Ashes, Let’s Dance, Under Pressure, Modern Love, Hello Spaceboy, The Stars (Are Out Tonight)… do posljednje ‘Blackstar’, a kao specijalni gost će nastupiti jedan od najvećih ovdašnjih pjevača i jedan od najvećih ljubitelja Bowieovog opusa, fenomenalni Massimo Savić.

Uz koncert će biti proicirane projekcije video spotova i fotografija David Bowiea, a nakon koncerta slijedi veliki 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma i Schultz vrtit glazbu koja je povezana sa David Bowiem, kao npr. Iggy Pop, Eurythmics, T-Rex, Queen, Depeche Mode, Bauhaus, Simple Minds, Blondie, INXS, Talking Heads, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Joy Division, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Sisters Of Mercy, Yazzo, Pet Shop Boys, The Smiths, Suede, EKV, The Stranglers, Human League,  Placebo, Editors, Pixies, Nine Inch Nails… i naravno puno Bowiea.

Početak eventa je najavljen za 21 sat.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno