4 C
Vinkovci
Četvrtak, 7. prosinca 2023.

Koncert Tamburaškog ansambla Akademije za umjetnost i kulturu Osijek

Više od autora

- vl promo-

U potkrovlju Gradskog muzeja Vinkovci, večeras je održan koncert Tamburaškog ansambla Akademije za umjetnost i kulturu Osijek. Ova izvanredna glazbena poslastica ostvarena je u suradnji Muzeja i udruge Vinkovački šokački rodovi.

“Ovo je 142 događanje od otvaranja multimedijalnog prostora Stalnog etnološkog postava, 2001. godine”, rekla je etnologinja Gradskog muzeja Vinkovci Ljubica Gligorević, “Tamburaška glazba i tradicijska baština izrazito su važni na ovim prostorima zato rado ulažemo u njihovu promociju. Također, Muzej njeguje suradnje s brojnim udrugama, posebice onima iz našeg Grada, a tako je i nastalo ovo druženje uz čarobnu glazbu večeras.”

Ovo je jedna u nizu pojačanih aktivnosti koje ove, 15. godine postajanja provode članovi udruge Vinkovački šokački rodovi.

”Pošto su Vinkovci ipak metropola šokadije, odlučili smo s ovim koncertom napraviti pomak i ponuditi našim građanima cijeli ansambl koji se predano bavi tamburaškom glazbom”, izjavio je predsjednik spomenute udruge, Zvonimir Liščić.A što je to pripremio Ansambl, objasnio je voditelj i dirigent Marko Sesar:

“Večeras smo pripremili bogat program: nešto tamburaške literature, nešto malo transponiranih kompozicija priređenih za tamburaški otkestar, a nešto malo i popularne glazbe. Želimo pokazati sve što tambura može.”

Potrebno je istaknuti da se na večerašnjem koncertu tražio i stolac više.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno