19 C
Vinkovci
Subota, 2. srpnja 2022.

Koncertna promocija novog albuma MrLee & IvanSky u ZKM-u

Više od autora

- vl promo-


Ivanka Mazurkijević i Damir Martinović Mrle, kreativni glazbeni art dvojac poznatiji kao MrLee & IvaneSky pripremaju koncert i promociju izdanja “Magelli” u Zagrebačkom kazalištu mladih u subotu, 30. travnja, a upravo u čast Paola Magellija, jednog od najcijenjenijih redatelja ovih prostora s kojim surađuju već više od desetljeća.

Najavljeni koncert bit će, kažu, poseban upravo zato jer je u ZKM-u nastala i njihova zajednička vrlo uspješna predstava “Ja sam ona koja nisam”, čije je istoimeno glazbeno izdanje u potpisu Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića ove godine osvojilo i nominaciju za Porin u kategoriji najboljeg alternativnog albuma.

“U subotu, 30. travnja u prijateljskom ZKM-u pripremamo koncert i promociju izdanja “Magelli” koje će se biti objavljeno na vinilu i CD-u. Magelli ploča je poklon glazbe redatelju, na kojoj nalazimo sve naše posljednje vrijedne glazbene uratke. Najbolje pjesme po našem izboru od nas svima vama i njemu, oblikovane u pjesme koje možete slušati na radiju ili bilo kako izvan kazališta. Postale su vrhunske pjesme. To je poklon našem kreativnom životu, a ovo je poklon njemu i ljudima koji nas prate.” – poručila je Ivanka Mazurkijević uoči prvog koncerta kojeg će kao Mr.Lee & IvaneSky održati u ZKM-u.

MR.LEE & IVANESKY | foto: Dallas promo

Na koncertu će im se pridružiti glazbeni i kazališni gosti – među izvođačima naći će se Zoran Prodanović Prlja u izvedbi “Tvoje su priče Eiffelov toranj”, stižu glumice Lucija Šerbedžija i Katarina Bistrović Darvaš, a orkestrom će ravnati dirigent Frano Đurović. Uz glazbene goste, pridružit će im se tekstopisac i gitarist Mate Matišić i njegov sin Šimun Matišić, vrhunski vibrafonist.

“Nadamo se nevjerojatnoj energiji u kojoj možemo proslaviti naše posljednje albume koji su izašlu u tišini i predstaviti vam glazbu koja je nastala u i izvan kazališta. Ploča će izgledati fantastično jer su za fotografije i dizajn zaslužni naši suradnici art direktor Saša Hess i Andrea Matić. Vidimo se 30.4. u ZKM-u, ulaznice možete kupiti u sustavu Eventima!” – završava Ivanka.

Mr.Lee & IvaneSky uvršteni su u prestižnu lmpalinu listu 100 izvođača, novog programa “100 artists to watch” pokrenutog u suradnji s Youtubeom, koja u središte pozornosti stavlja ključne nezavisne umjetnike diljem Europe, a njihovo se ime našlo među našim regionalnim predstavnicima koji su obilježili prošlu godinu, a na koje treba obratiti pažnju.

Ulaznice za koncert dostupne su po cijeni od 120 kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno