15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Konjički klub Dunavski raj predstavio projekt “Uz pomoć konja do bolje integracije”

Više od autora

- vl promo-
Konjički klub Dunavski raj u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb i Gradom Vukovarom provodi projekt namijenjen mladima s problemima u ponašanju s područja Vukovarsko-srijemske županije pod nazivom „Uz pomoć konja do bolje integracije“.

Svrha projekta je unaprijediti razvoj socijalnih i radnih vještina kod mladih s problemima u ponašanju kroz provedbu programa osposobljavanja za rad u konjogojstvu i terapijskom programu koje će doprinijeti poboljšanju i povećanju njihovih kompetencija za zapošljavanje i poduzetničke samoinicijative. Pozitivne dojmove nije skrivao ni predsjednik Konjičkog kluba Dunavski raj Denis Zeko.

“Relativno smo dobri, do sada je sve bilo kako treba te ne vidim razlog kako ne bismo nastavili dalje . Za djecu koja imaju probleme u ponašanju svakako je bolje da rade nešto što bi im moglo koristiti  u budućnosti nego da budu na ulici i parkovima. Od njih dvadesetak  kada bi desetero  naučilo jahati i petero da ostane u sportu, mislim da smo napravili veliku stvar. Zadovoljni smo, ali vremenski uvjeti uvijek ne dozvoljavaju da provedemo to u krajnjoj mjeri kako bi htjeli, ali s obzirom i na te uvjete smatram da radimo jako dobar i veliki posao”, zaključio je Zeko.

“Učimo djecu da se brinu o konjima, kako ih očistiti i održavati, hraniti ih i pomagati. Krenuli smo ih učiti jahačke vještine i zadovoljna sam trenutnim stanjem”, izjavila je voditeljica Marijana Perić.

Projekt se provodi u razdoblju od u razdoblju od 18.05.2018.-17.07.2019. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 506.707 kn. Od toga 85% sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (430.701,75 kn), a 15% sufinancira RH iz sredstava državnog proračuna (76.006,12 kn).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno